Hlavní obsah

Cervikální orgasmus vyžaduje určitou dovednost

Novinky, ald

Není orgasmus jako orgasmus. Některé ženy pravidelně zažívají klitorální, jiné nedají dopustit na vaginální vyvrcholení. Pokud ale chcete s partnerem experimentovat, a zároveň dopřát svému tělu novou rovinu sexuálního zážitku, pak se při sexuálním styku zaměřte na stimulaci cervixu, tedy děložního čípku.

Foto: Profimedia.cz

Při běžném sexuálním styku je prakticky nemožné, abyste cervikálního orgasmu dosáhla.

Článek

Zatímco pánové s vyvrcholením problém nemají, pro ženy je orgasmus hotovou vědou. Podle lékařské studie z Université du Québec à Montréal zažilo vyvrcholení během sexu pouze 6 % dotázaných, zatímco 38 % žen uvedlo, že orgasmus mají jenom příležitostně.

I když tyto statistiky nejsou optimistické, dobrou zprávou je, že na orgasmu jako takovém můžeme pracovat. Čím více budeme objevovat možnosti našeho těla, tím snáze vyvrcholení dosáhneme. A pokud vám experimentování nedělá problém, pak se můžete zaměřit na stimulaci bodu C - tedy cervixu.

Proč se ženy nedokážou při sexu uvolnit

Vztahy a sex

Co je cervikální orgasmus?

Není to tak dávno, co se lékaři domnívali, že děložní čípek nemá nervové zakončení. V roce 2011 ale lékař Barry Komisaruk došel k opačnému zjištění. Podle jeho výzkumu se při vyvíjení tlaku na děložní čípek aktivuje část mozku zvaná genitální smyslová kůra. Laicky řečeno při stimulaci cervixu je podnícena jiná část mozku než při klitorálním potěšení.

Říkáte si, proč jste ještě cervikální orgasmus nezažila? Odpověď je víceméně jasná. Nalézt správnou cestu k tomuto vyvrcholení chce notnou dávku praxe. Základem je, aby došlo k hluboké penetraci, během které bude penis, případně sexuální hračka, třít a stimulovat děložní čípek.

Zároveň je důležité, abyste respektovala své tělo. Jsou ženy, které mají dělohu posazenou níže a mohou orgasmu snadno dosáhnout, ale stejně tak jsou dámy, jež s tímto druhem orgasmu budou mít problém.

Není orgasmus jako orgasmus

Vztahy a sex

Cesta za cervikálním orgasmem

Při běžném sexuálním styku je prakticky nemožné, abyste cervikálního orgasmu dosáhla. Naštěstí existuje několik jednoduchých rad, díky kterým lze orgasmus vykouzlit.

„Mnoho žen má děložní čípek znecitlivělý, nemluvě o tom, že v něm drží veškeré své emocionální problémy. V tomto ohledu vám pomůže jemná masáž prsty,” říká sexuální koučka Mangala Hollandová a dodává, že masáž vám může provést partner. Následně podle Hollandové můžete zažít pocit, který nebude slastný ani bolestivý.

„To je znamením, že se uvolňuje veškeré napětí a nepohodlí,” vysvětluje koučka pro RedOnline. Po absolvování pravidelných masáží si pravděpodobně všimnete, že při stimulaci děložního čípku zažíváte nové pocity.

„Stejně jako jste experimentovala s klasickou masturbací, můžete zkoušet nové pohyby i v oblasti cervixu,” dodává Hollandová.

Co se děje s ženským tělem při orgasmu

Vztahy a sex

I samotné milování musíte přizpůsobit tomu, že chcete dosáhnout cervikálního orgasmu. Sexuální odborníci radí, že nejlépe ho dosáhnete v psí poloze, a to pod podmínkou, že partner bude hluboko ve vás.

Vyzkoušet můžete i klasickou misionářskou polohu, přičemž si pod zadeček položte polštář. Jedině tak dosáhnete hluboké penetrace.

Co ucítíte?

Jak už bylo řečeno, stimulace děložního čípku aktivuje jinou část mozku, než je tomu u klitorálního orgasmu. To má za následek, že se cervikální orgasmus nebude podobat tomu, na co jste zvyklá.

Gynekoložka Sherry A. Rossová vysvětluje, že cervikální stimulace vyúsťuje v pocit plnosti, který může být doprovázen cervikálními křečemi. Slovo křeč ale nevnímejte negativně, v tomto ohledu jde o neobvyklou formu potěšení, která vede ke slastnému momentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženská ejakulace - můžete ji zažít i vy?

Jedním z nejspornějších témat v oblasti sexuality je ženská ejakulace. Některé ženy tvrdí, že ji zažívají na pravidelné bázi, jiné se domnívají, že jde...

Výběr článků

Načítám