Hlavní obsah

Co dělat, když je partner naprosto beznadějný v posteli

Novinky, das

Není pochyb o tom, že sex sehrává v dlouhodobém partnerském vztahu velmi významnou roli. Partner může být ve všech ohledech téměř dokonalý, pokud ale nedokáže ženu uspokojit po sexuální stránce, těžko pak bude mít vedle sebe spokojenou ženu a naopak. Podle odbornice na vztahy Tracey Coxové lze většinu těchto věcí napravit. Jediné, co řešení nemá, je absence chemie v počátcích vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V období zamilovanosti by měli oba partneři doslova dychtit po každém doteku či polibku svého protějšku. Jakmile tomu tak není, pak existující sympatie zřejmě zcela postrádají sexuální chemii a je jen malá pravděpodobnost, že tomu někdy bude jinak.

Samozřejmě existují výjimky, zejména u lidí, jejichž předchozí sexuální zážitky nebyly dobré a trvá jim delší čas, než se dokážou uvolnit a dát průchod vášni. Nicméně na to nelze spoléhat.

Vztahy bez sexu tak dlouhodobě fungují spíše sporadicky a často jen tehdy, je-li takový vztah rozhodnutím obou jedinců a partneři mají ohledně vztahu naprosto shodná očekávání.

Fungující chemie na začátku sice také nezaručuje skvělý sex po celý život, nicméně je to dobrý začátek, se kterým se dá pracovat i po 20 letech partnerství. Dost často se stává, že po víceletém vztahu je chemie to jediné, co partnery drží pohromadě.

Jak dlouho trvá průměrný sexuální styk

Vztahy a sex

Techniku se lze naučit

Partner hned od začátku nemusí být dokonalý milenec. Pokud ale bude chtít, může se jím stát. Techniku se jednoduše zvládne naučit každý, je ale důležité být trpělivý a chtít se učit. Stejně tak je důležité, aby k sobě partneři byli otevření a od začátku dávali najevo, co se jim líbí a co ne.

O sexuálních dovednostech přitom nerozhoduje počet předchozích milenců či milenek. Zejména ti, kteří měli do té doby velmi krátkodobé vztahy, často na jednu noc, bývají horšími milenci, než ti, kteří měli jen několik sexuálních protějšků, ale po delší čas.

„Pokud vás tedy partner přitahuje, ale v posteli vám příliš nevyhovuje, pak vezměte iniciativu do vlastních rukou. Nikam nespěchejte, pomalu a jistě druhého navádějte k věcem, které jsou vám příjemné, a vždy mu dejte jasně najevo, jak se vám daná věc líbí. Mnohdy je lepší věcí ukazovat než říkat. Jednou z nejlepších věcí, co můžete pro druhého udělat, je, že před ním budete masturbovat. Velmi snadno tak zjistí, jaká technika u vás skutečně funguje,” doporučuje pro Daily Mail Tracey Coxová.

Rizika spojená s vyšším počtem sexuálních partnerů

Zdraví

Další dobrý trik k posílení důvěry je, pokud spolu milenci začnou dělat něco, s čímž ani jeden do té doby neměl zkušenost. U obou se tak bude jednat o něco nového, předem nepoznaného.

„Naopak se snažte odolat svému nutkání druhému okamžitě předvést, co všechno umíte a v čem máte navrch. V druhém to může vyvolat jen další pochybnosti. Zapomeňte také na podrobné hodnocení sexu bezprostředně po samotném aktu. I když by mělo jít jen o chválu, nikdo nestojí o to, aby byl hodnocen každý jeho krok,” radí odbornice.

Trendy poloha, která dodá vašemu intimnímu zážitku nový rozměr

Vztahy a sex

Nezkušenost může být devizou, pokud se druhý bude chtít učit

Vzít druhého za ruku a provést ho všemi úžasnými a potěšujícími věcmi, které se nabízí, může být v konečném důsledku pro oba partnery velmi vzrušující.

Pokud někdo provozuje sex stále v té samé poloze, pak je to zřejmě z důvodu, že s dalšími nemá tolik zkušeností a sází tak raději na jistotu. „Sexuální jistota chybí i jinak sebevědomým milencům. Jedná se tedy o velmi častý jev, který je dán i tím, že jedinci každý svůj krok příliš analyzují a posuzují své jednotlivé výkony. Ženy si pak mnohdy představují, jak v dané pozici vypadají, místo toho aby si milování jako takové skutečně užívaly,” uzavírá Coxová.

Reklama

Související články

Jak si s partnerem užít více sexu

Sex je důležitou součástí každého vztahu. Ať už si ho někdo užívá denně nebo jen jednou týdně, pravdou je, že po čase začíná jeho intenzita pomalu klesat....

Výběr článků

Načítám