Hlavní obsah

Jak dlouho trvá průměrný sexuální styk

Novinky, ald

Občas je příliš krátký, jindy trvá snad celou věčnost. Sex je nepředvídatelný, a tak záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují, jak dlouhé vaše milování bude. Přesto ale můžeme nahlédnout do statistik a zjistit, kolik času zabere průměrný sexuální styk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Délka milování se liší ze dne na den. Zatímco včera jste zažila hodinový sex, dnes večer vás klidně může čekat „pětiminutovka“.

Pravdou zůstává, že většina žen neholduje krátkému a ani příliš dlouhému sexu. I v oblasti sexu vítězí zlatá střední cesta, během které si užijeme milování do sytosti, ale zároveň nepadneme vyčerpáním.

Jak si s partnerem užít více sexu

Vztahy a sex

Dva průzkumy, dva odlišné závěry

Na délku pohlavního styku se zaměřuje také mnoho výzkumů. Značka prezervativů Skyn vyzpovídala 2000 lidí, z jejichž odpovědí došla k závěru, že průměrný sex trvá 28 minut. Zdá se vám číslo příliš vysoké? Sexuální terapeutka Holly Richmondová vysvětluje, že je důležité, abychom průzkumy brali s odstupem. Každý člověk totiž definuje sexuální styk jinak.

„Někteří respondenti mohli do své odpovědi zahrnout předehru, zatímco jiní si mohli myslet, že je otázka zaměřena pouze na penetraci,“ říká Richmondová, která se zároveň přiklání k časté myšlence, že průměrná doba milování je mezi 9 až 12 minutami.

Názor Richmondové potvrzuje výsledek průzkumu, který provedl výrobce sexuálních hraček Lovehoney. Společnost provedla průzkum u 4400 zákazníků a zjistila, že u většiny heterosexuálních párů trvá sex v průměru 19 minut, přičemž 10 minut patří předehře a následných 9 minut samotnému styku.

Sedm tipů na slastnou předehru, která trumfne i samotné milování

Vztahy a sex

Ideální délka neexistuje

Pokud výsledky průzkumů neodpovídají vaší sexuální praxi, pak nepropadejte panice. „V sexu neexistuje žádná norma. Sexualita je rozmanitá a každý jednotlivec je jiný,“ říká sexuální terapeutka.

V otázce trvání sexuálního styku se také nenechte zmást pornem, které má s realitou pramálo společného. Raději se řiďte vlastním pocitem a intuicí. Pokud jste vy i váš partner spokojení s krátkým sexem, pak je to naprosto v pořádku. Ostatně tzv. rychlovky jsou mnohdy tou nejlepší volbou.

„Jsem velkým fanouškem rychlovek, neboť jsou ideálním řešením pro rodiče malých dětí nebo pro páry, které jsou přepracované a vyčerpané,” tvrdí Richmondová pro Health.

Jak zintenzivnit prožitky z orálního milování

Vztahy a sex

Jak na dlouhý sex?

V případě, že přece jenom toužíte po delším milování, existuje několik způsobů, které můžete s partnerem vyzkoušet. Prodloužit sexuální styk dokáže například technika start-stop. Metoda staví na tom, že jakmile partner ucítí ejakulaci, sexuální aktivitu přeruší, zhluboka se nadechne a pomalu se navrátí k milování.

V neposlední řadě lze sexuální styk prodloužit také novými pozicemi nebo prostředím, ve kterém sex provádíte.

Na délku milostného aktu má (v negativním smyslu) vliv také kouření. „Kouření cigaret může vést k vysokému krevnímu tlaku a dalším srdečním problémům, které způsobují erektilní problémy,“ uvádí Medical News Today. Stejně tak je důležitým faktorem sportovní aktivita.

„Vysoký krevní tlak, srdeční choroby a cukrovka mohou poškodit nervy a změnit množství krve, které proudí do penisu. To následně může způsobit problémy s erekcí,“ tvrdí Zawn Villines pro Medical News Today.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset důvodů, proč si neodpírat ranní sex

Ať chceme, nebo ne, právě ráno je pro muže ideálním časem k milování. Zkuste pro tentokrát zapomenout, že nejste jako ze žurnálu a oddejte se sexuálním hrátkám...

Výběr článků

Načítám