Hlavní obsah

Trendy poloha, která dodá vašemu intimnímu zážitku nový rozměr

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná vás překvapí, že i v oblasti sexu existují určité trendy, které hýbou světem. Některé se poměrně rychle zabydlí v naší ložnici, jiné nás naprosto minou. Pokud jde o trend roku 2020, hádáme, že si ho s partnerem zamilujete. Jedná se totiž o pozici, při které dokonale splynete v jedno tělo.

Foto: Profimedia.cz

Lotosová pozice vychází z tantrické sexuální pozice zvané yab-yum.

Článek

Už dávno odzvonilo časům, kdy byl sexuální styk považován za výkonnostní disciplínu, během které bylo důležité „skórovat”. V dnešní době se naopak důraz klade na pomalý sex, se kterým jde ruku v ruce intimnější propojení i prohlubování vzájemné důvěry.

V tomto duchu se také nese sexuální pozice, kterou odbornice na sexuální vztahy Dominnique Karetsosová označila za trend roku 2020.

Návrat ke kořenům

Misionářská poloha vás dovede ke slastnému vyvrcholení, pozice orla je ideální k hlubšímu proniknutí a psí poloha patří vůbec k těm nejoblíbenějším. Zatímco všechny tyto polohy si užily svých „pár let” slávy, nyní přichází ke slovu pozice, která propojuje mysl, tělo i duši a vytváří nový rozměr sexuálního zážitku.

Jedná se o lotosovou pozici, která vychází z tantrické sexuální pozice zvané „yab-yum“. Cílem lotosové pozice je prohloubit intimitu mezi vámi a vaším partnerem.

I misionářská poloha může být zábavná

Vztahy a sex

Lotosová pozice není příliš náročná, a tak si ji dokáže užít opravdu každý. Základem je, aby partner seděl v tureckém sedu na zemi, zatímco vy se na něj obkročmo posadíte.

Nohy obmotejte okolo jeho těla a poprsí jemně přimáčkněte k jeho hrudníku. Následně se nechte unášet pocity, které ve vás tato pozice vyvolá.

Sexuální wellness

Primárním cílem lotosové pozice není orgasmus, nýbrž silný sexuální prožitek obou partnerů.

„Je na čase uznat, že sexuální wellness je něco jiného než sex,” říká o lotosové pozici Dominnique Karetsosová pro Red Online.

Smyslná masáž oživí vztah a probudí utajenou vášeň

Vztahy a sex

Pod pojmem sexuální wellness si můžeme představit všechny sexuální aktivity, u kterých se dokážeme soustředit nejen na fyzické potěšení, ale také na naši mysl, emoce a duši.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám