Hlavní obsah

Proč je důležité používat kvalitní, zdravotně nezávadnou kosmetiku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastala doba, kdy se každý snaží šetřit. Je ale několik věcí, na kterých byste šetřit neměla. Třeba na kelímcích, které okupují vaši koupelnu a jejichž obsah si nanášíte pravidelně na tělo i tvář. Vaše děti totiž pozorně sledují, jak ke svému zdraví přistupujete. Nenakupujte proto neznámé značky, sáhněte po dermokosmetice, případně ověřených značkách. Tato investice se vám vyplatí hned několikrát.

Foto: Profimedia.cz

Děti se učí napodobováním dospělých.

Článek

Děti se učí napodobováním dospělých. Sledováním toho, jak se v daných situacích jejich rodiče chovají, co jedí, jak komunikují.

„Platí zde okřídlené úsloví, že příklady táhnou, a stejně tak to, že děti jsou nepopsaným listem, který formují rodiče. Na to myslete, až budete kroutit hlavou nad nadváhou svého dítěte, ale dávat si po obědě už pátý věneček. Případně nad jeho mluvou, ale přitom víte, že kvůli té vaší se i stěny červenají…“ upozorňuje lékař Martin Kalenda ze společnosti Image Lab.

To stejné platí i o tom, jak přistupujete ke své tělesné schránce. Názorná ukázka vašeho životního stylu, pravidelně opakovaná, je totiž podle odborníků tou nejlepší vzdělávací metodou. A jak se ukazuje – pokud máte doma slečnu na prahu puberty, měla byste si také hlídat, jakou dekorativní kosmetiku i pečující řady péče o tělo a pleť používáte.

Jestliže žádné, nebo takové, které náhodně koupíte v hypermarketu či ve večerce, můžete si koledovat o průšvih.

Co naučit děti o reklamě

Styl

Stejně laxně totiž bude k péči o sebe sama přistupovat vaše princezna, a s tím, jak se stále více výrobců snaží obejít normy, případně se dovozci dostatečně nevěnují kontrolám toho, co na trh dovážejí, s vidinou snadného zisku, se mohou dříve či později u vašeho potomka, ale i u vás, objevit nepěkné dermatologické obtíže.

A takové se mohou odstraňovat i dlouhé roky, protože paměťová stopa, kterou nevhodný přípravek v pokožce zanechá, může být dlouhodobá. Jak vysvětluje hlavní kosmetická poradkyně značky Orlane Silvia Piazini Albani z z Orlaneinstitut.cz

„Pečující řada, kterou používáte doma, by měla být přesně taková, aby vyhovovala všem požadavkům vaší pleti, ale zároveň jste ji mohla mít na toaletním stolku s vědomím, že když ji použije váš zvědavý teenager, udělá pro svou pleť jen dobrou věc.”

Používání kvalitní kosmetiky by mělo být základem sofistikované péče. Pokožka je totiž jako houba a vše, co se do ní dostane, si dlouhodobě pamatuje. Některé složky nekvalitních krémů se navíc mohou usazovat ve tkáních a postupně způsobit například alergie, ale i další nemoci.

Při ochraně proti slunečnímu záření nezapomínejte ani na oční víčka

Zdraví

Nebezpečné látky v kosmetice

Podráždění očního okolí a kůže mají na svědomí parabeny, kterých je hned celá řada. Navíc jsou potenciálně karcinogenní, tedy mohou být jedním ze spouštěčů rakoviny.

Stejně problematické jsou polymery na bázi silikonů, které v dlouhodobém hledisku ucpávají póry a vysušují pokožku.

Dále se můžeme bavit o hliníku, tenzidech, ftalátech a dalších složkách, které najdete v levných produktech. A jistě nechcete, aby si je na tělo nanášelo vaše dítě.

To mějte na paměti, až budete chtít ušetřit pár korun, a raději si zajděte pro kvalitní kosmetické přípravky, které využívají nejnovějších poznatků z oblasti dermatologie a celkově lékařství.

Sedm důvodů, proč je dobré do své každodenní rutiny v péči o pleť zařadit i tonikum

Styl

Využijte společný čas

Chvilky strávené s maminkou v koupelně společným líčením a holčičím povídáním patří mezi ty, které si ženy v dospělosti velmi často a velmi rády připomínají. Což potvrzují i odborníci na mezilidské vztahy.

„Právě v drobných radostech života hledejte štěstí a pohodu. Bez obav, že byste si ublížila v jiných ohledech. Právě kvalita je totiž pro život důležitá. Ve všech aspektech lidského konání,“ uzavírá kouč Milan Šmíd.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám