Hlavní obsah

Sedm důvodů, proč je dobré do své každodenní rutiny v péči o pleť zařadit i tonikum

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tonery neboli tonika patří mezi často opomíjené pomocníky v každodenní péči o pleť, což je velká škoda. Není to jen produkt navíc, zvláště u mastnější, problematické a velmi zatěžované pleti se může velmi zásadně podepsat na jejím vzhledu a zdraví. Přínosem ale může být i pro normální či citlivou a velmi suchou pleť.

Foto: Profimedia.cz

Používání tonerů pleti v mnohém prospěje.

Článek

Tonikum lze považovat za druhý krok v čištění pleti. Kromě toho, že pleť dočistí, ji připraví na příjem aktivních látek z produktů, která na pleť aplikujete posléze.

Podívejte se s námi na všechny výhody, které s sebou používání tonika přináší.

1. Zmenšuje póry

Pomocí tonika z pokožky odstraníte přebytečný maz a následně se i póry viditelně zmenší.

2. Obnovuje rovnováhu pH pokožky

Pokožka je přirozeně kyselejší, její pH se pohybuje mezi 5-6. Po očištění pleti přípravky na alkalické bázi ale dochází k nerovnováze pH a ke zvýšené produkci mazu. Poté trvá delší čas, než se pH pokožky opět vyrovná. Toner přitom urychluje obnovu rovnováhy pH pleti.

3. Vytváří další ochrannou vrstvu

Kromě toho, že tonika pomáhají dočistit póry, pomáhají i utěsnit mezery v buňkách, které se vytvářejí po čištění pleti. Zabraňují tak dalšímu pronikání nečistot z okolí do pokožky. Mohou dokonce pleť chránit před chlorem a dalšími minerály obsaženými ve vodě.

Retinol vyhlazuje vrásky a pomáhá s lepší regenerací pokožky

Styl

4. Zvlhčuje pokožku

Některá tonika fungují i jako zvlhčovadla, která pomáhají vázat vlhkost na pokožku.

5. Příjemně osvěží

Pokud máte pokožku mastnou či nějak velmi znečištěnou, je dobré tonikum použít místo jiných čisticích přípravků. Zanechá na vaší pokožce svěží pocit dobře ošetřené pleti.

6. Zabraňuje zarůstání chloupků

Tonika často obsahují kyselinu glykolovou nebo jiné alfa hydroxykyseliny, které zabraňují zarůstání chloupků při jejich odstraňování.

Jak pečovat o pleť obličeje v době karantény a nošení roušek

Styl

7. Zlepší absorpci účinných látek z následné péče

Většina molekul proniká pokožkou lépe, když je mokrá. Pokud do minuty po ošetření pleti tonikem použijte následnou péči, ať už sérum, či pečující krém, jejich účinky budou mít mnohem větší efekt, účinné látky z přípravků se mnohem lépe vstřebají.

Foto: archív firem

Tonery neboli pleťová tonika

Foto: Grown Alchemist Detox Toner Mist - Tonikum - pokročilý nedráždivý a detoxikační toner na obličej, který obsahuje ingredience pro komunikaci s buňkami, které viditelně odstraňují nečistoty, přičemž znatelně regenerují a opravují poškozené kožní buňky. 1200 Kč; La Roche-Posay Physiologique fyziologické zklidňující tonikum pro citlivou pleť - s obsahem zklidňující termální vody La Roche-Posay dodává pleti potřebnou dávku hydratace, tonizuje ji a stará se o její regeneraci. Notino, 373 Kč; Ziaja Měsíček pleťový tonik - jemný tonik s výtažkem z květu měsíčku lékařského a D-panthenolem pro každodenní péči o suchou a normální pleť. Bez alkoholu a parabenů, Ziaja pro tebe, 70 Kč; Melvita Lavender Water - Tonikum - organický levandulový vodní sprej, známý svými čisticími a vyvažovacími vlastnostmi, je dokonalým partnerem pro smíšenou a mastnou pleť. Čistí a vyrovnává pleť bez vysoušení, 355 Kč; Orlane Daily Stimulation Odličovací tonikum pro suchou a citlivou pleť - obohaceno o extrakt z heřmánku a lípy, dokonale dočistí suchou a citlivou pleť, zklidní ji a osvěží. Viditelně oživí váš vzhled. Marionnaud, 749 Kč; Yves Rocher Hydratační tonikum Hydra Végétal - odstraňuje poslední nečistoty a stopy líčení, zároveň pleť rozjasňuje a vyživuje, 169 Kč; Shiseido Concentrate Facial Softening Lotion zjemňující a hydratační tonikum pro suchou až velmi suchou pleť - dodává jí potřebou vláhu, osvěžuje ji a zklidňuje. Zanechává pleť posílenou a připravenou na další líčení či péči. Notino, 1049 Kč; Saffee Cleansing hydratační tonikum pro citlivou a suchou pleť - v jediném kroku tonizuje, zklidňuje a obnovuje hydratační rovnováhu pleti a připravuje ji na další péči. Notino, 231 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám