Hlavní obsah

Turecko je po USA a Evropě nejvíce postižené pandemií

Novinky,
Ankara

V Turecku v neděli stoupl počet nakažených novým koronavirem SARS-CoV-2 o 3977 na 86 306. Země tak předstihla Čínu i Írán a mimo USA a Evropu je nejvíce postižena nemocí covid-19. Množství obětí stouplo o 127 na 2017.

Foto: Mehmet Guzel, ČTK/AP

Okolí Hagie Sofie je prázdné

Článek

Turecko je co do počtu případů sedmou nejvíce postiženou zemí covid-19 po USA, Španělsku, Itálii, Francii, Německu a Velké Británii. Za sebou nechalo Čínu s 83 805 nakaženými i Írán s 82 211, plyne z údajů univerzity Johnse Hopkinse, i když v případě Íránu se oficiální čísla považují za notně podhodnocená.

Turecko schválilo koronavirovou amnestii, političtí vězni ale zůstanou za mřížemi

Koronavirus

Na JIP leží v Turecku 1922 nemocných, intubovaných jich je 1031, uvedl podle listu Hurriyet ministr zdravotnictví Fahrettin Koca. V zemi se nově uzdravilo 11 976 nemocných. Zmínil, že v zemi už bylo provedeno 634 277 testů.

Turecko má nejrychlejší nárůst počtu nakažených, tvrdí média

Koronavirus

Koca varoval, že vrchol epidemie se v zemi dá čekat za týden až deset dní a po dvou až třech týdnech začne počet případů klesat.

Foto: Mehmet Guzel, ČTK/AP

Prázdná silnice na istanbulské letiště

Už v sobotu bylo prodlouženo uzavření hranic o dalších 15 dní do 3. května. Uvolnění omezení by mohlo přijít v době konce ramadánu mezi 23 až 26 květnem.

Po vrcholu epidemie se zřejmě omezí zákazy vycházení jen na víkendy. Problémem je, že je lidé nedodržují.

Komplikací bude, že epidemie bude vrcholit v různých oblastech Turecka v různou dobu, Istanbul je zřejmě už u vrcholu, zatímco Izmir a Ankara to mají teprve před sebou.

Turecko zavádí na víkend zákaz vycházení v 31 provinciích

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám