Hlavní obsah

Slovenská rodina se vrátila ze zahraničí, v karanténě ji ubytovali s infikovanými

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Pětičlenná slovenská rodina se po deseti letech strávených ve Velké Británii vrátila v těchto dnech do vlasti. Umístili ji do státní karantény, kde sousedí s infikovanými koronavirem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z Velké Británie je přitom vyhnala právě obava z koronaviru. „Jeli jsme autem dva a půl dne a pak nás nechali čekat na hranicích devět a půl hodiny,“ řekla členka této rodiny televizi Markíza. Poté je policisté doprovázeli až do karanténního centra ve městě Veľký Meder. „Před ubytovnou jsme čekali dvě hodiny, aby nám pak řekli, že nemají k dispozici ubytování pro pětičlennou rodinu,“ dodala žena.

Matovič si stále neodvykl pálit od boku

Evropa

Poslali je proto do Gabčíkova, kde strávili dalších pět hodin na parkovišti. „Od příjezdu na Slovensko se tak dostali na pokoj až po patnácti hodinách,“ upozornila TV Markíza.

„Naproti nám je na dveřích pokoje nápis: Pozor, infikovaní pacienti. Přijeli jsme z Anglie, abychom se ochránili a oni nás ubytovali přímo naproti lidem, kteří mají koronavir,“ líčí situaci otec rodiny.

Na Slovensku kvůli koronaviru uzavřou několik romských osad

Evropa

Ministr vnitra Roman Mikulec přiznává, že karanténní centra kapacitně nestačí.

Denně se ze zahraničí vracejí desítky až stovky Slováků, kteří musí do 14denní státní karantény. „Na repatriaci je nahlášených ještě 6000 lidí,“ upozorňuje Mikulec. Hoteliéři po celém Slovensku nyní sepisují volné kapacity, které chtějí nabídnout státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám