Hlavní obsah

Přehledně: Nakupujte rychle a plaťte kartou

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR v pátek zveřejnil infografiku, která shrnuje v bodech zásady hygienického nakupování v prodejnách s ohledem na současnou epidemii koronaviru.

Foto: SOCR

Jak se chovat při nákupu.

Článek

Obchodníci v pokynech například vyzývají, aby lidé pokud možno platili kartou. Doporučují držet odstup dva metry. Žádají, aby na nákup nechodili lidé, kteří se necítí zcela zdraví, a ti v domácí karanténě.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Další body shrnují již dobře známou povinnost mít zakrytá ústa a nos, při nákupu nebaleného zboží mají lidé používat rukavice nebo igelitové pytlíky. Mimochodem na prodejnách již často prodávají třeba rohlíky rovnou balené do pytlíků.

Foto: SOCR

Jak se chovat při nákupu.

Instrukce také připomínají, že pro seniory je nově vyhrazená doba pro nákupy od 7 do 9 hodin ráno, nikoli tedy od 10 do 12.

Reklama

Související témata:

Související články

Obchody zaplnili důchodci

Nákupní dobu mezi 10. a 12. hodinou vyhrazenou podle nařízení vlády pro občany starší 65 let využili penzisté v řadě českých měst. V Pardubicích se podle...

Výběr článků

Načítám