Hlavní obsah

Policie na Chomutovsku rozprášila sraz karbaníků i oslavu. Roušku neměl nikdo

– Chomutov

Policisté na Chomutovsku řešili během víkendu dvě soukromé akce, které se ovšem konat nemohou. Navíc jejich účastníci neměli roušky. V jednom případě šlo o oslavu, v druhém o karbaníky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu případu vyjela hlídka v pátek večer do malé obce nedaleko Klášterce nad Ohří, kde se v budově tělovýchovné jednoty konala oslava. Sešlo se tam 18 lidí včetně dětí.

Kontroly v Praze odhalily přes tisícovku hříšníků bez roušky. Pokuta až 20 tisíc

Koronavirus

„Přítomní neměli zakrytý obličej, jak ukládá nařízení vlády z minulé středy. Vyplývá z něho povinnost mít ve veřejných prostorách zakrytá ústa a nos,“ uvedla mluvčí policie Miroslava Glogovská.

V neděli večer vyjeli chomutovští policisté na sídliště Kamenná, kde se v panelovém domě sešlo sedm lidí. „Ve společných prostorách hráli karty. Opět všichni bez jakékoli ochrany obličeje,“ konstatovala mluvčí.

Dvacítka lidí v Uherském Hradišti popíjela na zahrádce. Je otevřeno, hlásal nápis

Koronavirus

Policie byla k oběma případům povolána, protože vláda v minulých dnech rozhodla o zákazu volného pohybu lidí kromě nezbytných cest, jako jsou ty do zaměstnání nebo na nákup. Rovněž musejí lidé nosit roušky.

„Ani jeden z výše popsaných případů do těchto výjimek nespadá. Policisté tedy oba případy zadokumentovali a oznámili správnímu orgánu k projednání přestupku,“ uzavřela mluvčí. Za nenošení roušky hrozí až 20 tisíc korun pokuta.

Za nenošení roušky dostali lidé v Děčíně a Boleslavi pokuty 10 000 korun

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám