Hlavní obsah

Počty testů byly v úterý rekordní, podíl nakažených klesá

Počty provedených testů na nákazu koronavirem v České republice postupně rostou a v úterý se poprvé dostaly nad hranici sedmi tisíc vzorků, když bylo vyhodnoceno 7434 testů. Pozitivní zprávou je, že navzdory masivnějšímu testování má podíl osob s potvrzenou nákazou klesající tendenci. Test mělo v úterý pozitivní 195 lidí, to znamená podíl pozitivních výsledků na počtu testovaných 2,62 procenta.

Článek

Nejvyšší denní podíl pozitivně testovaných je z 10. března, kdy byl 15,15 procenta. Tehdy ale byly počty testovaných lidí minimální.

Ve středu ráno ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že počet osob s prokázanou nákazou covid-19 narostl na 5033, přičemž bylo provedeno 98 681 testů.

S růstem počtu nakažených narůstá však i počet lidí, kteří byli hospitalizováni. Ve středu se jednalo o 432 osob, přičemž téměř čtvrtina z nich (103 osob) byla ve vážném stavu, případně jejich stav vyžadoval intenzivní péči.

Největší skupinu nakažených tvoří lidé mezi 30 a 59 lety. V ČR zatím nebyl v souvislosti s covid-19 zaznamenám případ úmrtí člověka pod 40 let věku. Lidí mladších 49 let zemřelo pět.

V Praze zemřel dvaačtyřicetiletý muž s covid-19

Koronavirus

Jen zvolna zatím rostou počty zotavených, kterých je 181. Oproti tomu 91 lidí, u nichž byl potvrzen koronavirus, v souvislosti s covid-19 zemřelo. V řadě případů přitom nebyl koronavirus bezprostřední příčinou úmrtí a lidé trpěli dalšími závažnými obtížemi, které je ohrožovaly na životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám