Hlavní obsah

Od Bonda po disneyovky. Odsunují se téměř všechny filmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinu filmového světa zasáhl koronavirus tvrdě. Postupně se ruší a odsunují natáčení a premiéry většiny filmů nejen v Hollywoodu. Ekonomické dopady budou značné.

Foto: Disney

Black Widow

Článek

Mezi prvními byla bondovka Není čas zemřít. Nejdříve zrušila premiéru v Číně a později úplně všude. Pak přibyly odsunuté premiéry filmů Black Widow, Rychle a zběsile 9 a disneyovky Mulan.

Odsunuje se i jeden z největších mainstreamových hitů, třetí díl Fantastických zvířat, kde hrají Eddie Redmayne, Katherine Patersonová a Zoe Kravitzová, dále The Batman a King Richard s Willem Smithem a další Avatar Jamese Camerona.

Internetové televize mají žně, kina počítají ztráty

Film

Dále jde o Tiché místo: Část 2, thriller Johna Krasinského, komiksové The New Mutants, komedie The Lovebirds Michaela Showaltera, animák Trollové: Světové turné, thriller Antlers, Antebellum se zpěvačkou a herečkou Janelle Monae, filmy Run, The Personal History of David Copperfield, Spiral a Woman in the Window.

Počkat si budou muset i fanoušci herečky Scarlett Johanssonové, která hraje v komiksové Black Widow.

Z ekonomického hlediska je největším problémem seriál Pán prstenů. Na Novém Zélandu bylo pozastaveno natáčení a 800 lidí se ocitlo bez práce. Zatím je produkce odvolána na dva týdny. Celkový rozpočet série se odhaduje na miliardu dolarů (cca 24 miliard korun).

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám