Hlavní obsah

Němečtí účastníci reality show Big Brother se dozvěděli, co se ve světě děje

Novinky, tcs

Pokud byste hledali někoho, kdo ještě neslyšel o právě probíhající pandemii, museli byste patrně někam do amazonské džungle. Až donedávna o tom, co se děje kolem nich, neměli ani ponětí účastníci německé verze reality show Big Brother, kteří byli bez kontaktu s okolním světem několik týdnů. Nyní se od štábu dozvěděli, že z nákazy ve vzdálené Číně se stala globální pandemie s epicentrem v Evropě.

Foto: Sat 1

Logo reality show

Článek

Soutěžící, kteří doposud ve vile zbývají, jsou odříznuti od okolního světa od 10. února. Tehdy málokdo reálně uvažoval o tom, že by se nákaza koronavirem SARS-CoV-2 mohla výrazněji rozšířit i mimo čínské území.

Leč stalo se, a organizátoři německé verze reality show se staly terčem obří kritiky, když se striktně drželi pravidel a soutěžícím nic neříkali. Na základě této kritiky se pak rozhodli třinácti zbývajícím soutěžícím situaci kolem pandemie ozřejmit.

Situaci jim vysvětlil moderátor Jochen Schopp schovaný za sklem za účasti doktora, který dohlíží na zdraví účastníků soutěže. Nevěřícně zírajícím soutěžícím pak štáb promítl záběry na liduprázdné ulice v Itálii i Německu.

Zpráva rozplakala šestadvacetiletou Michelle, která je v normálním životě sestřičkou pečující o staré pacienty. Všechny soutěžící však podpořily rodiny, které se snažily udržet konverzaci v lehkém tónu a vtipkovaly, ať jim účastníci přinesou z vily toaletní papír.

Po světě nyní probíhá několik soutěží Big Brother. Soutěžící v Rakousku a Itálii byli už o pandemii koronaviru informováni. V Kanadě organizátoři situaci osvětlili poté, co si soutěžící všimli absence publika během vyřazování. V nevědomosti tak dosud žijí už jen účastnici soutěže Big Brother v Brazílii, kteří jsou ve vile od ledna.

V Německu přibylo za den tisíc nakažených. V zemi se zavírají obchody

Koronavirus

Není to poprvé, co během soutěže došlo k události, která změnila západní svět. V roce 2001 probíhala soutěž v USA, když došlo k útokům 11. září. Jedné z účastnic museli organizátoři sdělit, že její bratranec při útocích zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám