Hlavní obsah

Na koronavirus zemřela animátorka Lvího krále Ann Sullivanová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 91 let zemřela Ann Sullivanová, dlouholetá animátorka ve studiích Disney. Příčinou byly komplikace spojené s koronavirem.

Trailer k filmu Lví Král (1994)Video: Falcon

 
Článek

Sullivanová pracovala na legendárních animovaných filmech Lví král nebo Malá mořská víla. Patřila k nejplodnějším umělcům éry, kdy se ještě filmy kreslily ručně.

Pocházela z Farga v Severní Dakotě a po studiích začala pracovat v padesátých letech ve studiích Disney. K jejím nejslavnějším filmům patří také Dobrák Rover, Senzační svět, Princ a chuďas, Lví král, Pocahontas, Tarzan, Lilo & Stitch a Planeta pokladů.

Foto: Disney

Lví král z roku 1994.

Kromě hrdinů animovaných filmů ráda malovala také romantické kalifornské pobřeží. Milovala pláže a vodu a hodně se smála, kolegové jí proto říkávali „smíšek“.

„Měla nejlepší smích ze všech lidí, co jsem kdy znala. Nesmála se jen hlasem, když se smála, celé její tělo se třáslo a rozsvítilo se radostí. Bylo to nakažlivé pro každého v místnosti,“ zavzpomínala na ni kaplanka Dina Kuperstocková.

Reklama

Výběr článků

Načítám