Hlavní obsah

Manželé dali na Facebook staré fotky z dovolené. Po udání dostali pokutu za porušení karantény

Novinky, mšv

Neoprávněnou pokutu dostal jistý australský pár. Jaz a Garry Mottovi totiž během karantény procházeli své staré fotografie z cest a zanedlouho poté, co několik z nich nahráli na Facebook, se u jejich dveří objevila policie. Ta se domnívala, že jsou snímky aktuální, píše server Independent. Na snímky policii upozornil někdo z veřejnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jaz Mottová nahrála začátkem dubna na Facebook celkem 12 fotografií se svým manželem. Všechny byly pořízeny už loni. To však policie už neřešila, a tak o několik dní později zaťukal u dveří manželů strážník, předal jim pokutu ve výši 1652 (25 800 korun) australských dolarů pro každého a zase šel.

Pokutu měli manželé zaplatit za porušení karantény a podniknutí výletů, které se nedají považovat za nezbytné cestování - tedy například za cestu do práce či na nákup. Mottová o případu informovala lokální média a policie pokutu následně stáhla. Zároveň ale manželům pohrozila, že pokud zveřejní ještě nějaké další fotografie, dostanou trest. „Pokud prý nahraju další snímky, zatknou mě,“ uvedla žena.

Policie sítě nesleduje

Mluvčí policie státu Victoria uvedla, že incident byl přehodnocen a pokuta tedy stažena. „Příležitostně dojde k chybám. Proto ale existuje přezkoumání, jež zajistí, aby byly takové případy identifikovány a napraveny. Policie nikterak nemonitoruje účty na sociálních sítích, aby zjistila, zda nedošlo k porušení vydaných nařízení. Obecně však policie vyšetřuje okolnosti potenciálních porušení, pokud jsou nahlášeny veřejností,“ vysvětlila mluvčí.

V Austrálii je aktuálně zavedena karanténa, která má - podobně jako jinde ve světě - snížit riziko přenosu koronaviru. Obyvatelé mají zůstat doma a vycházet jen v nejnutnějších případech. Rovněž je zakázáno shromažďování.

Partě Australanů se zahradní grilovačka v době pandemie pěkně prodražila

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám