Hlavní obsah

Lidé starší 70 let by podle vlády neměli opouštět domovy

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senioři nad sedmdesát let by neměli opouštět své domovy, pokud nutně nepotřebují k lékaři. V pondělí jim to kvůli hrozbě nákazy koronavirem doporučila vláda.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražané se po vyhlášení výjimečnéhoho stavu v ulicích Prahy chrání rouškama a respirátorama proti kovidu 19. Na snímku paní v důchodovém věku s respirátorem v tramvaji na Národní třídě

Článek

Nákaza koronavirem je nebezpečná hlavně pro starší občany. „Vláda České doporučila osobám starším 70 let po dobu nouzového stavu nevycházet mimo svá obydlí s výjimkou zdravotnického zařízení za účelem zajištění neodkladné zdravotní péče,“ vyzval na večerní tiskové konferenci premiér Andrej Babiš.

Vláda zároveň zakázala obyvatelům domovů pro seniory opouštět areály těchto zařízení.

Zároveň nařídila obcím, aby zajistily seniorům, na které se doporučení vztahuje, pomoc při zvládání základních životních potřeb včetně nákupu potravin a léků.

V Německu přibylo za den tisíc nakažených. V zemi se zavírají obchody

Koronavirus

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), že v České republice už je třetí člověk na plicní ventilaci. Jedná se o starší ženu. „Je ročník 1943 je na plicní ventilaci, ale je stabilizovaná. Projevil se u ní syndrom akutní dechové tísně,” informoval v pondělí večer Vojtěch.

Vojtěch také popřel spekulace o tom, že zemřel nakažený taxikář.  „Není to tak, pacient je v Nemocnici Na Bulovce ve stabilizovaném stavu, byť na ventilaci.”

Muž z Hradce po návratu z Itálie odmítl karanténu. Pak se zranil a ohrozil záchranáře

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám