Hlavní obsah

Koronavirus je už ve všech zemích EU

Nákaza novým typem koronaviru už se prokázala ve všech 27 zemích Evropské unie. Jako poslední v pondělí své první dva případy oznámil Kypr, informovala nyní agentura AFP. V Řecku počet infikovaných vzrostl na 84. Nákaza se potvrdila také u obyvatelky ostrova Lesbos, na kterém ve špatných podmínkách v táborech i mimo ně přebývají také tisíce migrantů.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Muž v Athénách rozprašuje dezinfekci kvůli koronaviru

Článek

Podle kyperských médií tamní zdravotníci o víkendu otestovali vzorky více než čtyř desítek lidí, dva pozitivní výsledky se našly právě mezi nimi. Podle kyperského ministra zdravotnictví se virem nakazil muž, který byl nedávno v severní Itálii, a zdravotník, který se před časem vrátil z Británie.

Česko kvůli koronaviru nasadí na hranice armádu

Koronavirus

Bilanci nakažených novým typem koronaviru v pondělí zvýšilo také Řecko. Nyní jich je potvrzených už 84. Tři z nich jsou cizinci. Čtyřicet šest nakažených pochází ze skupiny, která se účastnila náboženské pouti do Egypta a Izraele, a dalších devět lidí se nakazilo od některého z těchto poutníků. Jen jeden z nakažených je ve vážném stavu. V Řecku nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, ještě nikdo nepodlehl.

Stát půjčí bezúročně podnikatelům, kteří přišli o zisky kvůli koronaviru

Domácí

Jedním z nově potvrzených případů je podle agentury AFP také obyvatelka ostrova Lesbos, která byla také před časem v Egyptě a Izraeli. Na egejském ostrově v táborech ve špatných podmínkách pobývá téměř 20.000 migrantů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám