Hlavní obsah

Dej nám, drahý Bože, sílu ducha. Babiš přečetl poslancům povzbuzující zprávu

Novinky, ren

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý ve Sněmovně předstoupil před poslance s velmi netradičním poselstvím. Odcitoval zprávu, kde žádá Boha o sílu ducha a fyzického těla k tomu, aby Česko současnou situaci zvládlo. Poselství věnoval všem občanům.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Chtěl bych říct vzkaz, který jsem dostal a který mě inspiruje, a chtěl bych ho věnovat všem občanům země,” řekl na závěr své řeči před poslanci ve Sněmovně v úterý premiér Babiš a následně citoval slova, která mu podle jeho slov dorazila v SMS.

„Dej nám, drahý Bože, sílu ducha k nápravě věci obecných. Dej nám, drahý Bože, sílu duše k nápravě věcí obecných. Dej nám, drahý Bože, sílu důvěřovat sobě. Věřím moudrosti svého fyzického těla. Milost a požehnání všemu a všem. Tak jest,” ukončil projev a sklidil potlesk poslanců.

Sněmovna kývla na všechna vládní opatření proti koronaviru

Koronavirus

Babiš před poslanci vystoupil v rámci mimořádného jednání Sněmovny, kdy mají poslanci na stole šest změn zákonů v souvislosti s nouzovým stavem a šířením koronaviru. Jde například o zvýšení schodku státního rozpočtu ze 40 na 200 miliard, dále rozšíření ošetřovného na děti až do 13 let nebo schválení změn u maturit a přijímacích zkoušek.

Jednání sledujeme online.

Reklama

Výběr článků

Načítám