Hlavní obsah

Bratři chtěli zbohatnout na dezinfekci, po vyhrůžkách smrtí otočili

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aktuální náročné situaci, kdy se prakticky celý svět snaží bojovat proti šířící se nákaze novým koronavirem, se přece jenom najdou podnikavci, kteří se snaží vydělat za každou cenu. I to byl případ dvou bratrů z amerického Tennessee, již nyní musí zásoby dezinfekčních mýdel rozdávat zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Matt and Noah Colvinovi z městečka Hixson se rozhodli přivydělat si prodejem antibakteriálních mýdel, dezinfekcí a dalších hygienických potřeb. Ačkoliv jednu lahvičku mýdla pořídili za jeden dolar (24 korun), na internetu je nabízeli až za 70 dolarů za kus (1680 korun).

Že se nemělo jednat pouze o jednorázový a malý přivýdělek dosvědčuje fakt, že za zásoby mýdla utratila dvojice začátkem března v sousedním Kentucky asi 15 tisíc dolarů (360 tisíc korun).

Lahvičky poté nabízeli na Amazonu za mnohonásobně vyšší částky, na což internetový obchod přišel a překupníkům pohrozil zablokováním účtu, pokud budou v činnosti pokračovat.

Jakmile o případu informoval deník The New York Times a informace se dostaly na sociální sítě, zvedla se proti mužům masivní vlna nevole. „Chodily nám i výhružky smrtí,” přiznal Matt Colvin. I přes to, že svůj plán zpočátku obhajovali, s bratrem se nakonec rozhodli přehodnotit svůj původní záměr a místo prodeje na internetu svoje zásoby rozdávají zdarma. Dost možná i kvůli tomu, že nemají mýdla a dezinfekce kde prodávat.

Podnikavý školák svůj byznys s dezinfekcí musel ukončit

Koktejl

„Pokud to bude znamenat, že nám lidé přestanou vyhrožovat, pak to za to stojí,” shodují se bratři. Případu si všiml i generální prokurátor státu Tennessee Herbert H. Slatery, jenž uvedl, že pokud by muži v podobné činnosti pokračovali, bude proti nim postupovat právními kroky.

„Nebudeme v této situaci tolerovat překupníky a jsme připraveni proti nim vykonat agresivní kroky,” pohrozil prokurátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám