Hlavní obsah

Podnikavý školák svůj byznys s dezinfekcí musel ukončit

Novinky, nčs

Využít mimořádné situace ohledně šíření nákazy novým koronavirem se pokusil využít třináctiletý Oliver Cooper z anglického Leedsu. V obchodě si koupil dezinfekční mýdlo, které poté po dávkách prodával ostatním žákům. S jeho podnikáním je však konec.

Foto: Profimedia.cz

Oliver Cooper se svojí matkou

Článek

Díru na trhu spatřil Oliver v absenci dezinfekce mezi spolužáky. Rozhodl se tak, že si v obchodě pořídí mýdlo za 1,6 libry (47 korun) a bude po dávkách umožňovat ostatním dětem, aby si dezinfikovali ruce, a to za 50 pencí (15 korun).

Za jedno dopoledne se Oliverovi podařilo vydělat zhruba devět liber (270 korun), dalo by se tedy říct, že se jeho podnikání vedlo velmi dobře. Stopku mu však vystavilo vedení školy poté, co dávku nabídl i jednomu z učitelů. Podle školy se žák dopustil porušení školního řádu a byl poslán domů.

„Pořád poslouchám rádio, kde nás varují, abychom si umývali ruce. Tak jsem si při čekání na autobus koupil mýdlo a po dávkách ho dával i spolužákům. Někdo říkal, že bych to mohl i prodávat, tak jsem to udělal,” vysvětlil Oliver.

Quaden Bayles se do školy zatím nevrátí, bojí se další šikany

Koktejl

Narozdíl od školního personálu, jenž chlapce na jeden den vyloučil, si Oliver vysloužil pochvalu u rodičů, kteří jeho podnikavého ducha ocenili. Třináctiletý hoch vydělané peníze utratil za kebab a hranolky.

Reklama

Výběr článků

Načítám