Hlavní obsah

Babiš: Nemám problém odložit EET do konce roku

Novinky, bož, ren

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nebrání možnému pozastavení povinnosti elektronicky evidovat tržby (EET) až do konce letošního roku. Vyplývá to z jeho vyjádření pro server Blesk.cz. Připustil i možný odklad do konce roku 2021.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Premiér Andrej Babiš

Článek

V tuto chvíli je povinnost evidovat tržby pozastavena po celý stav nouze a následující tři měsíce. Tak o tom na návrh vlády rozhodla minulý měsíc Sněmovna.

Premiér Babiš ale uvažuje o posunutí. „Nemám problém s tím to odložit až do konce roku. Mohlo by to být až od roku 2021,” prohlásil a paradoxně tak přišel s úplně stejným návrhem, který se na mimořádném jednání Sněmovny snažila prosadit ODS.

„Naše správné návrhy a náš tlak na chaotickou vládu snad konečně nese ovoce,” reagoval na možné změny předseda ODS Petr Fiala.

Ministři tehdy říkali, že na změny bude ještě čas. Druhé zasedání Sněmovny za nouzového stavu čeká poslance příští úterý. Opozice se chystá připravit změny i k dalším návrhům vlády jako je podpora OSVČ v podobě jednorázového příspěvku.

Přehledně: Jak chce vláda pomoci podnikatelům a ekonomice

Koronavirus

Pozastavení EET se týká všech podniků, ať spadají do kterékoliv ze čtyř vln.

Vláda nicméně ve čtvrtek zamítla odklad zavedení EET do dalších odvětví z 1. května 2020 na 1. leden 2021. Jde o takzvanou třetí a čtvrtou vlnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám