Hlavní obsah

Slovensko prodloužilo kontroly na hranicích do 26. června

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočasné obnovení kontrol na hranicích Slovenské republiky v rámci schengenského prostoru se prodlužuje do 26. června 2020. Ve středu o tom rozhodla vláda premiéra Igora Matoviče (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO).

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hraniční přechod Sudoměřice/Skalica na Hodonínsku mezi Českem a Slovenskem

Článek

Slovenská vláda schválila prodloužení kontrol na hranicích s Českou republikou, Maďarskem, Rakouskem a Polskem. Kabinet přikročil k tomuto kroku v souvislosti se snahou o snižování rizika šíření nového druhu koronaviru. Slovensko nadále neumožňuje vstup cizinců na své území. Ministr zahraničí Ivan Korčok v úterý řekl, že o případném otevření hranic s Českou republikou a Rakouskem rozhodne země do poloviny června.

Kam a kdy můžeme vyrazit na dovolenou. Stav v nejoblíbenějších destinacích

Koronavirus

Premiér Matovič zdůraznil, že o otevření hranic bude rozhodovat konzilium epidemiologů a infektologů, kteří připravili plán uvolňování. „Oni posoudí, zda půjdeme do režimu uvolnění hranice s konkrétní zemí, či nikoliv,“ uvedl Matovič.

„Bude záležet na epidemiologické situaci u nás, ale především v okolních zemích a na tom, zda budou ochotni nastavit si stejná pravidla na vnější hranici společně s námi,“ dodal předseda slovenské vlády.

Slovensko zaznamenalo dosud 1496 potvrzených případů nákazy koronavirem, infekci podlehlo 28 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám