Hlavní obsah

Ruští vojáci mi zabili mámu, popisuje na videu Ukrajinka

Charkov

Mladá Ukrajinka zveřejnila video, na kterém byly žena s matkou ostřelovány v autě při cestě z Charkova. Stříleli po nich ruští vojáci i poté, co se dostaly ven z převráceného auta. Zabita byla její matka a ukrajinský voják, který se dívku pokoušel krýt. Další byl zraněn.

Žena popisuje, jak ruští vojáci zastřelili její matkuVideo: Instagram @karolisha_8

 
Článek

Žena se z matkou se pokusily 24. února odjet z Charkova výjezdem Cyrkuny směrem na Bobrovku.

„Prostě jsme jely a u výjezdu z města už stály ruské tanky. Když jsme začaly ujíždět, zahájily střelbu. Převrátily jsme auto na bok, vyběhly jsme z něj, naši (ukrajinští) vojáci nás schovali. No schovali, pokusili se o to. Byli to mladí kluci,“ uvedla na videu.

„Začalo ostřelování. Pamatuju si, jak mě kryl voják, vzadu máma, zasáhli ji do ruky. Křičela a ukrajinský voják křičel: ‚Nestřílej, nestřílej.‘ A já jsem slyšela, že Rusové pálí. Zasáhli ho a zabili ho. A potom bylo ticho. Obrátila jsem se a máma...“

Byty v Kyjevě zničila rozstřelená raketa. Na místě natáčel korespondent Novinek

Zahraniční

„Všichni si myslí, že jsou to fámy, ale u mě to není fáma. Před dvěma hodinami ruští vojáci zabili moji mámu. Prostě jsem teď v šoku. Zabili jednoho vojáka, zabili mámu, ležela jsem vedle. Mám taky zraněnou tvář, jak jsme upadla,“ dodala.

Je slyšet střelba

První záběry nahrála hned po smrti matky a je na nich slyšet hustá palba ručních zbraní.

Žena vyzvala, aby nikdo nevycházel z města, že je to nebezpečné. „Střílejí na civilní obyvatele pro nic za nic. Mně zabili mámu. Kvůli ničemu. Za námi jelo auto. Začali ho ostřelovat, z auta vybíhali lidé a oni stříleli. A ve městě chodí lidé, smějí se a nechápou. Je to prostě katastrofa,“ dodala žena.

Pravost videa nebylo možno ověřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám