Hlavní obsah

Byty v Kyjevě zničila rozstřelená raketa. Na místě natáčel korespondent Novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V pátek ve čtvrt na pět ráno sestřelily ukrajinské obranné síly ruskou raketu, která se rozlomila na několik kusů. Jeden z nich dopadl do obytné oblasti ve východní části Kyjeva, do místa mezi dětským hřištěm a balkony.

Byty v Kyjevě zničila rozstřelená raketaVideo: Ján Husár, Novinky

 
Článek

(Od našeho zvláštního zpravodaje na Ukrajině) – Po příchodu reportéra Novinek se část lidí už stihla evakuovat. Lidé vycházeli ven s batohy, v igelitových taškách si nesli věci pryč. Dokonce i obyvatelé desátého poschodí měli poničené balkony a vnitřky bytů.

Svědectví z ukrajinské metropole: Budeme bránit domovy

Zahraniční

Vzhledem k tomu, že v některých bytech lidé vaří pomocí vařičů s plynovou bombou, v části zasažené oblasti začalo hořet.

Co od nás Putin chce?

„Všude kolem létalo sklo. V kuchyni mám střepiny. Byl jsem v šoku,“ řekl agentuře Reuters obyvatel jednoho z domů. Nikdo z jeho rodiny nebyl zraněn.

Další z rezidentů Anatolij Marčenko sloužil v sovětské armádě. „Stydím se, že mluvím rusky. Lidi v Rusku znám, mám tam kamarády. Co ode mě chtějí? Do mého domova přišla válka, tak to je,“ řekl.

Foto: Jan Husar, Novinky

Kus sestřelené rakety zasáhl balkonovou část bytů.

Rusko ve čtvrtek zahájilo pozemní, vzdušnou a námořní invazi na Ukrajinu, která je největším útokem na evropský stát od druhé světové války.

Hlavním městem se v průběhu dne několikrát rozezněly sirény. Po vyhlášení leteckého poplachu se lidé musejí schovat v krytech. Svědci na místě uvedli, že v tu chvíli si poprvé uvědomili, že probíhá invaze v plném rozsahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám