Hlavní obsah

Po tragédii na Moravě se z Polska ozývá podpora i jízlivá kritika

Právo, pm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Ačkoli polský ministr zahraničí Zbigniew Rau vyjádřil soucit s lidmi, které na jižní Moravě postihlo ve čtvrtek tornádo a vzkázal jim, že Polsko je připraveno pomoci, na sociálních sítích zaznělo i množství opačných názorů. Některé z nich vyrazily dech i Polákům. „Češi, dobře vám tak. Jaký národ, takové tornádo,” zněl jeden z nich.

Foto: Novinky

zdemolovaná obec na Moravě

Článek

„To, co se Čechům stalo, je trest boží za důl Turów. Za ty miliony, co od nás denně chtějí... Museli jste donášet sousedům do Bruselu. Všemohoucí není rychlý, ale je spravedlivý. Stěžovali si před mezinárodním soudem, že polský důl jim sebral vodu, teď už by jim měla postačit,” uvedl jeden z diskutujících na stránce wp.pl, který o neštěstí na Moravě informoval.

Byl to apokalyptický zážitek, řekl ředitel nemocnice v Hodoníně

Domácí

„Stala se tragédie. Soucítím s oběťmi, ale máme právo je kritizovat, protože český průmysl je rozvinutější než polský a víc se podílí na klimatických změnách,” napsal bez dalšího vysvětlení souvislosti další diskutující. „Já s nimi vůbec nesoucítím, protože jsou falešným národem a jejich vláda se k nám ve věci Turów zachovala zákeřně,” reagoval další čtenář.

FOTO: Mikulčice a Lužice den poté. Lidé začali uklízet

Domácí

„Proč hledáme politiku i v tragédii, která postihla sousedy? Za chvíli se můžeme stát oběťmi podobné kataklyzmy i my. Nevíme dne ani hodiny... Stydím se za jedovaté komentáře představitelů katolického národa, za jaký se považujeme... Naše bratry Čechy postihlo velké neštěstí, rád jim přispěji finančně i modlitbou,” zněly další komentáře na wp.pl.

Reklama

Výběr článků

Načítám