Hlavní obsah

Orbánova rodná obec prosperuje. Po fotbalovém stadionu zde vybudují letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U maďarské obce Felcsút, kde vyrůstal premiér Viktor Orbán, má být postavené sportovní letiště. Magazínu Magyar Hang to potvrdil poslanec za vládní stranu FIDESZ Zoltán Tessely.

Foto: Pool, Reuters

Viktor Orbán

Článek

Letiště by mělo připomínat zdejší přistání slavného maďarského pilota Györgye Endresze, který v roce 1931 absolvoval na letadle Lockheed Model 8A Sirius 5770 kilometrů dlouhý let z kanadského Newfoundlandu do srdce Evropy za tehdy rekordních 25 hodin a dvacet minut průměrnou rychlostí téměř 230 kilometrů v hodině.

Premiér Orbán si staví památník – fotbalový stadión

Evropa

Obci Felcsút s necelými dvěma tisícovkami obyvatel se v období Orbánových vlád mimořádně daří. Postavili zde velkolepý fotbalový stadion s kapacitou 3500 míst podle návrhu nejznámějšího maďarského architekta Imreho Makovecze. Výstavbu stadiónu zaplatily soukromé firmy a náklady dosáhly 3,8 miliardy forintů (téměř 300 miliónů Kč).

Orbánův Fidesz opustil poslanecký klub Evropské lidové strany

Evropa

Z evropských financí byla postavena vyhlídková železniční trať mezi obcemi Felcsút a Felcsútdoboz. Z eurofondů spolykala výstavba dva milióny eur (52 mil. korun). Vyhlídková jízda trvá 35 minut.

Recesistická Strana dvouocasého psa v souvislosti s výše uvedenými informacemi informovala, že ve Felcsútu plánuje vybudování prvního maďarského kosmodromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám