Hlavní obsah

Odpálili jsme most s nic netušící ruskou kolonou, pochlubili se Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izjum

Po zásahu křižníku Moskva, který je vyřazen z boje, hlásí ukrajinská armáda další úspěch. Tisková služba ukrajinského generálního štábu ve čtvrtek informovala o zničení mostu do Izjumu mezi Charkovem a Kramatorskem s celou ruskou vojenskou kolonou.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na zničenou ruskou vojenskou techniku u IzjumuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Vzhledem k tomu, že se nám podařilo získat informace o pohybu nepřátelské vojenské kolony, jsme jako nejvhodnější místo pro útok vybrali most. Jednalo se o mravenčí práci. Bylo potřeba přesně najít místo a vypočítat množství potřebné trhaviny. Nic netušící nepřítel jel na smrt,“ citovala Ukrajinská pravda z armádního prohlášení.

Foto: Ukrajinská armáda/Twitter

Most odpálený ukrajinskou armádou

Zásah křižníku Moskva je trefou do černého. Rusy ponížil a oslabil

Evropa

Ve zničené koloně byl podle Ukrajinců mimo jiné ruský terénní vůz GAZ-2330 Tigr, obrněný vůz Kamaz a nákladní vůz Ural.

Rusko chystá obří ofenzivu, hromadí vojáky u hranic

Ruská armáda i nadále soustřeďuje vojenské síly nedaleko hranic s Ukrajinou a pokračuje v ostřelování a bombardování civilních cílů v Charkovské, Doněcké a Záporožské oblasti, informoval ve čtvrtek ruskojazyčný server BBC s odvoláním na ukrajinskou armádu.

Analytik: Těžké boje na východě Ukrajiny budou připomínat druhou světovou válku

Válka na Ukrajině

"Ruský nepřítel dál buduje leteckou jednotku nedaleko východní hranice s naším státem, posiluje dělostřelectvo, zpravodajství a lékařskou podporu. Po celé Ukrajině trvá hrozba ostřelování," varoval ukrajinský generální štáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám