Hlavní obsah

Holanďan držel roky své děti v naprosté izolaci. Muž, který mu pomáhal, půjde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterodam

Soud v Nizozemsku v úterý poslal na tři roky do vězení Rakušana Josefa Brunnera za to, že pomáhal muži, který po devět let udržoval na odlehlé venkovské usedlosti v naprosté izolaci svých šest dětí. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nizozemec Gerrit-Jan van Dorsten žil s dětmi na statku v Ruinerwoldu na severovýchodě země od roku 2010 naprosto izolovaný od ostatních lidí. Jedenašedesátiletý Josef Brunner rodinu zásoboval potravinami, čímž otci umožňoval, aby takto dál žil, uvedl soud. Nyní ho potrestal za omezování svobody, ze zneužívání dětí ho ale vinným neshledal.

Francouzská policie obsadila firmu, kterou podezřívá z týrání seniorů v pečovatelských domech

Evropa

V případě samotného van Dorstena soud loni rozhodl, že kvůli následkům mozkové mrtvice není schopný absolvovat proces. Tento muž své děti údajně psychicky terorizoval, týral, dvě údajně sexuálně zneužíval. Vychovával je v duchu přírodního náboženství, které sám vymyslel.

O existenci jeho potomků nevěděly úřady, děti nesměly chodit do škol a nikdy nebyly u lékaře. Jejich matka zemřela už dříve. V říjnu 2019 jeden ze synů poprosil o pomoc ve vesnickém hostinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám