Hlavní obsah

Antverpy zavedly kvůli covidu zákaz vycházení. Poprvé od války

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antverpy

V belgické provincii Antverpy platí od středeční noci poprvé od konce druhé světové války zákaz vycházení. Cílem je omezit šíření covidu-19, protože v regionu v posledních dnech přibývá nakažených, což souvisí i s množstvím lidí, kteří večer popíjejí v barech. Zákaz vycházení platí od 23:30 do šesti ráno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Antverpách vyhlásili kvůli koronaviru poprvé od druhé světové války noční zákaz vycházeníVideo: AP

 
Článek

Před půlnocí se město a jeho okolí, kde žijí dva miliony lidí, vyprázdní. Policista Dirk van de Sadne uvedl, že se zákaz dodržuje: „Naše policejní oblast Mechelen-Willebroek je beztak klidná a pohostinství dobře respektují uzavírací dobu. Nemusíme na nikoho naléhat, aby zavřel.“

Majitel jedné z hospod Raf Pauwel řekl, že opatření chápe. Vnímá ho prý víc jako společenské omezení než ekonomické, protože podnikatelé v pohostinství mají šanci pokračovat v práci, dodal ale zároveň, že za nových opatření bude těžké podnikat se ziskem. „Od posledního víkendu se obrat i otevírací hodiny zmenšily na polovinu,“ řekl.

Místní obyvatel Gerard Cyprus má za to, že opatření nic neřeší: „Musejí to vidět v širším kontextu, protože lidé se přesouvají z Antverp do Mechelenu, takže to musejí udělat rozsáhlejší, nebo to nebude fungovat.“

Mechelen sice patří do stejné provincie, ale část jeho předměstí už patří do sousedního Vlámského Brabantska.

Reklama

Výběr článků

Načítám