Hlavní obsah

Mnichov zatrhl Davidovy hvězdy při protestech

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Mnichov zakázal lidem na demonstracích proti omezením zavedeným kvůli pandemii covid-19 nosit žlutou Davidovu hvězdu, symbol používaný k označení Židů mj. za vlády nacistů.

Foto: Christian Mang, Reuters

I o víkendu se v Německu konaly protesty proti omezením, jež byla vyhlášena kvůli koronavirové epidemii.

Článek

Někteří účastníci protestů si hvězdu připnuli jako znamení odporu proti případné všeobecné očkovací povinnosti proti koronaviru. Informoval o tom v sobotu deník Süddeutsche Zeitung.

Někteří z demonstrantů v Mnichově nosili během protestů v posledních týdnech na oblečení šesticípou Davidovu hvězdu a uprostřed nápis Ungeimpft (neočkovaný).

Felix Klein, pověřenec berlínské vlády pro boj proti antisemitismu, v deníku Rheinische Post označil použití symbolu žluté hvězdy za nepřijatelné s tím, že v případě potřeby musí být stíháno.

Protesty v USA: Tisíce zatčených včetně dcery starosty New Yorku. Požár u Bílého domu

Amerika

Tím, že se na demonstracích nošení roušek přirovnává k povinnosti Židů označovat se žlutými hvězdami během nacismu za druhé světové války, dochází k relativizaci holokaustu, varoval Klein.

Reklama

Výběr článků

Načítám