Hlavní obsah

Zákon na zabavení majetku ruským oligarchům spojil i rivaly ve Sněmovně reprezentantů

– Washington

Zákon na zabavení majetku ruských oligarchů spojil v americké Sněmovně reprezentantů dvě antagonistické skupiny – progresivní demokraty a ultrakonzervativní republikány. Obě tyto skupiny byly proti přijetí nezávazného návrhu zákona, jemuž však nezabránily. Pro totiž bylo 417 poslanců.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Rachida Tlaibová na demonstraci proti studentským půjčkám

Článek

Proti návrhu zákona byly notoricky známé demokratické poslankyně Alexandria Ocasiová-Cortezová, Ilhan Omarová, Rashida Tlaibová a Cori Bushová, které jsou označované jako „squad“.

Hlasovaly proti němu i republikáni Madison Cawthorn, Marjorie Taylorová-Greenová, Thomas Massie a Chip Roy. Nikdo z nich přitom předem neavizoval, že by byl proti návrhu, uvedla agentura UPI.

Muslimská kongresmanka čelí kritice za výrok o 11. září

Amerika

Omarová, muslimka somálského původu, je známá tím, že zlehčovala útoky z 11. září 2001, když napsala, že nějací lidé něco provedli, a muslimové jsou kvůli tomu perzekvováni.

Hlavně čelila obvinění z antisemitismu, když řekla, že americká podpora Izraele je důsledkem politické korupce za strany proizraelské lobby.

Na Twitteru uvedla, že Izrael zhypnotizoval svět. A Alláh by měl probudit lidi, aby viděli zlo páchané Izraelem.

Mladá muslimská členka Kongresu se omluvila za své antisemitské výroky

Amerika

Odpůrkyní Izraele je i Tlaibová, která se narodila imigrantům z Palestiny. Obě měly zákaz navštívit Izrael.

Tlaibové, která má v zemi příbuzné, to pak následně bylo povoleno, ovšem za podmínek, že se zdrží politických vyjádření. To však nepřijala.

Izrael nakonec povolí vstup americké kongresmance, která jede za babičkou

Zahraniční

Ocasiová-Cortézová zase horuje pro zdanění nejbohatších lidí v USA. Na charitativní akci pro smetánku přišla v šatech s nápisem Zdaňte bohaté.

V době pandemie covidu se navíc účastnila akce bez roušky a nakazila se. Tvrdila, že nošení roušek podporují hlavně jejich výrobci.

Nová tvář republikánů: Voliči se odvrátili od tradice ke konspiracím

Amerika

I odpůrci z řad republikánů jsou nechvalně proslulí svými názory. Cawthorn například šířil spiklenecké teorie, čelil obvinění, že obtěžoval několik žen a porušoval zákony o zbraních.

Nenabitou pistoli s municí měl i v zavazadle, které si vzal na palubu letadla.

Konspirační teorie šíří i Taylorová-Greenová, která podporovala hnutí QAnon a na sociálních sítích „lajkovala“ příspěvky vyzývající k popravě předsedkyně sněmovny Nancy Pelosiové nebo ty, které tvrdily, že Hillary Clintonová zabila dítě při satanistickém rituálu.

Také si spletla gestapo se studenou polévkou gazpacho, když řekla:

„Nejen že máme v DC vězení, což je DC gulag, nyní máme i gazpacho policii Nancy Pelosiové, která špehuje členy Kongresu, špehuje naši legislativní práci, špehuje naše zaměstnance a špehuje naše americké občany.“

Gazpacho není gestapo. Americká politička si utrhla ostudu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám