Hlavní obsah

Gazpacho není gestapo. Americká politička si utrhla ostudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Používání cizích termitů je značné rizoto, praví známé české rčení. Pro americkou kongresmanku Marjorie Taylor Greenovou to platí stoprocentně. Když totiž v rozhovoru kritizovala předsedkyni Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Nancy Pelosiovou, hovořila o „gazpacho policii“, místo „gestapo policii“.

Foto: Profimedia.cz

Marjorie Taylor Greenová

Článek

Přešlap republikánské političky, jež je přívrženkyní konspiračních teorií a vášnivou podporovatelkou Donalda Trumpa, se ve středu odehrál při rozhovoru pro americký pravicový kanál One America News Network.

„Nejenom že máme v DC vězení, což je DC gulag, nyní máme i gazpacho policii Nancy Pelosiové, která špehuje členy Kongresu, špehuje naši legislativní práci, špehuje naše zaměstnance a špehuje naše americké občany,“ hřímala Taylor Greenová.

Použití špatného výrazu si politička, známá pod zkratkou MTG, nepovšimla. Stejně tak nevysvětlila, jak má demokratka Pelosiová údajně členy Kongresu špehovat.

„Gazpacho policie“ samozřejmě nenechala chladnými vtipálky na internetu i politické komentátory, kteří se okamžitě pustili do akce. „Gazpacho je španělská studená polévka. Gestapo je nacistická policie. Obojí je špatně,“ napsal politický komentátor Jake Sherman na Twitteru.

Nazývat politiky klauny je urážkou ctihodné profese, rozčiluje se slavný komik

Koktejl

„Jak se MTG opovažuje vinit gazpacho, když víme, že hlavním viníkem je ‚vichyssoise‘ násilí,“ napsala pro změnu moderátorka Emily Brandwinová, přičemž použila fonetické podobnosti slov vicious (zákeřný) a názvu francouzské krémové polévky.

Greenová, zvolená do Kongresu za stát Georgia, je známá svými bizarními výroky. Je příznivkyní konspiračních teorií QAnon a Pizzagate. Členy Demokratické strany ráda a často přirovnává k nacistům a opatření proti covidu-19 přirovnala k perzekuci Židů při holokaustu (za tento výrok se později omluvila).

Sněmovna reprezentantů ji loni v únoru vyloučila ze všech výborů kvůli jejím výrokům a zejména schvalování a podpoře politického násilí. Pro její vyloučení hlasovali jak demokraté, tak republikáni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám