Hlavní obsah

Šestou obětí najetí do vánočního průvodu je osmiletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Waukesha

Na šest stoupl počet obětí, které si vyžádalo najetí auta do vánočního průvodu ve městě Waukesha u Milwaukee v americkém státě Wisconsin. K pěti mrtvým na místě přibyl v úterý osmiletý Jackson Sparks, který byl sražen spolu se svým dvanáctiletým bratrem Tuckerem. Řidič Darrell Brooks byl proto v úterý obviněn z šesti zabití. Zranil 62 lidí, mezi nimiž je osmnáct dětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž, který najel autem do váničního průvodu, stanul před soudemVideo: Reuters

 
Článek

Jackson Sparks byl sražen, když v průvodu šel se svým baseballovým týmem. Hned v neděli prodělal operaci mozku, ale podle stránek GoFundMe jej býval mohl zachránit jen zázrak. Ten se bohužel nestal. Vážné zranění utrpěl i jeho bratr Tucker, má frakturu lebky, ale podle rodiny přežije.

V nemocnici nadále zůstává několik lidí v kritickém stavu.

Řidič najížděl do lidí

Podle policie Brooks, který vjel do průvodu po domácí hádce, se svým červeným Fordem Escape záměrně kličkoval. Policie dodala, že to vypadalo, „jako by se úmyslně pohyboval ze strany na stranu“, a svědci se domnívali, že řidič měl zájem přímo zasáhnout tolik členů průvodu, kolik jen šlo.

Foto: Milwaukee County Sheriff, Reuters

Darrell Brooks

Narazil také do dívek z taneční skupiny Xtreme Dance Team. Sražena byla i jeho členka, jedenáctiletá Yartezi Beccera-Montezová. Její matka si dívku v průvodu točila na telefon, když se červený ford vřítil mezi tanečnice.

Rána, pláč a těla létající vzduchem, líčí svědci tragédii v Milwaukee. Auto vlétlo do tanečnic

Amerika

Sestra Yartezi Ketzally řekla stanici CBS: „Hned jsme všechno odložily a běžely najít mou sestru. Našla jsem ji jako první, ležela přímo pod autem. Všechny tam ležely jedna vedle druhé.“ Chaos narůstal a policisté křičeli na dav, aby oblast opustil. Rodiče dívku odnesli k blízkému obchodu, kde se schovávali, protože nebylo jisté, jestli ještě nedojde k dalšímu násilí. Když se mohli vrátit, naložili ji do sanitky, která ji převezla do Wisconsinské dětské nemocnice.

Foto: Jeffrey Phelps, ČTK/AP

Policie na místě tragédii ve městě Waukesha

„Má dva hematomy v hlavě, jeden vpředu a druhý vzadu,“ uvedla ke stavu své sestry Ketzally. Má také pohmožděniny na dolní části těla, kvůli kterým se jí špatně chodí. Utrpěla i psychické trauma.

Za masakrem na vánočním průvodu ve Wisconsinu je několikrát trestaný rapper propuštěný na kauci

Amerika

Tančící babičky

Tři oběti jsou členkami ženské taneční skupiny Milwaukee Dancing Grannies, po nárazu auta na místě zemřely 79letá Virginia Sorensenová, 71letá LeAnna Owenová a 52etá Tamara Durandová. Sorensenová byla choreografkou skupiny, která získala několik ocenění. Durandová byla jeho nejnovější členkou. Stejně jako další dvě oběti z místa Jane Kulichová a Wilhelm Hospel zemřely ženy následkem mnohočetných poranění po nárazu.

Muže, který najel do vánočního průvodu, obvinili ze zabití šesti lidí

Amerika

Když soudce Kevin Costello Brookse obvinil, stanovil také kauci ve výši pěti milionů dolarů, kvůli jeho „mimořádnému“ trestnímu rejstříku a protože utekl před předchozími obviněními v Nevadě a ve Wisconsinu. „Nic takového jsem za svou dlouhou kariéru neviděl,“ dodal soudce k případu a obviněnému.

Brooks ignoroval snahu policistů zabránit mu vjet do trasy průvodu. Nereagoval ani na střelbu. Jeden policista vypověděl, že řidič „neměl v tváři žádné emoce“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám