Hlavní obsah

Američané se sankcemi proti Putinově milence cukli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké úřady neuvalí sankce proti Alině Kabajevové (39), bývalé ruské moderní gymnastce a olympijské vítězce, kterou média spojují s šéfem Kremlu Vladimirem Putinem.

Foto: Profimedia.cz

Alina Kabajevová na víkendovém gymnastickém festivalu v Moskvě

Článek

Portál listu The Wall Street Journal (WSJ) napsal, že Rada národní bezpečnosti USA na poslední chvíli chystané restrikce odvolala. Američtí úředníci se údajně obávali dalšího vyhrocení vztahů s Ruskem. Opatření prý pozastavili i přesto, že Kabajevovou podezřívají z ukrývání Putinova majetku v zahraničí.

List citoval nejmenovaného úředníka z amerického ministerstva financí, který se měl na přípravě sankcí podílet, s tím, že vysocí představitelé USA usoudili, že by Putin mohl sankce proti gymnastce vnímat jako příliš osobní a že by to vedlo k další eskalaci napětí mezi Ruskem a USA.

Putinova milenka se má schovávat ve Švýcarsku i s dětmi

Válka na Ukrajině

Rozhlas Radio Svoboda s odvoláním na zdroje listu WSJ napsal, že gymnastka by mohla být matkou přinejmenším tří Putinových dětí.

O víkendu se Kabajevová objevila po dlouhé době na veřejnosti na dětském gymnastickém festivalu Alina věnovaném druhé světové válce. „Každá rodina má svůj příběh spojený s válkou a my je musíme předávat dalším generacím,“ řekla.

USA již uvalily sankce na Jekatěrinu Tichonovovou a Mariji Voroncovovou, označované za Putinovy dcery z prvního manželství. Opatření je však považováno za symbolické. Není totiž jisté, že obě ženy disponují aktivy v zahraničí.

Další balík sankcí EU vůči Rusku čeká Jourová v příštím týdnu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám