Hlavní obsah

Francouzský airbus dovedly na newyorské letiště dvě stíhačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Dvě americké stíhačky musely v pondělí kvůli anonymní výhružce doprovodit na newyorské letiště Airbus A330 společnosti Air France. Podle médií považovaly úřady bezpečnostní opatření za preventivní, protože se nepřepokládalo, že jsou životy cestujících v ohrožení. Letadlo bez komplikací přistálo, na jeho palubě žádné bomby ani nebezpečné látky zjištěny nebyly.

Foto: Reuters

Airbus A330-200 společnosti Air France. Ilustrační foto

Článek

Stanice ABC News uvedla, že stíhačky k letounu Airbus A330 odstartovaly poté, co policii v americkém státě Maryland anonym telefonicky informoval, že linka letící z Paříže je kvůli chemické zbrani v ohrožení. Podrobnosti o povaze údajné zbraně nebyly zveřejněny.

Ještě před přistáním americká policie uvedla, že letoun bude na ploše letiště Johna F. Kennedyho odkloněn do bezpečnostní zóny, kde bude prohledán. Letadlo podle webu newyorského letiště přistálo v 16:18 SELČ, což bylo proti letovému řádu o sedm minut dříve.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Americká média poznamenala, že vzájemnou komunikaci mezi úřady v USA a ve Francii kvůli leteckému incidentu doprovázely komplikace, neboť v obou zemích jsou v pondělí státní svátky.

Reklama

Výběr článků

Načítám