Hlavní obsah

Brežněv a pokrytci, smějí se Američanům ruští politici i média

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S notnou dávkou ironie a škodolibosti komentují ruští politici a média sčítání hlasů po prezidentských volbách v USA.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Demokratický kandidát na prezidenta Joe Biden

Článek

Terčem vtipů v ruských médiích se stal především věk kandidátů. „Biden se už špatně orientuje dokonce i v tom, kdo stojí vedle něj… Copak je tak důležitý pro americké obyvatele, když bude nejstarším prezidentem? Bude nejspíš působit jako Leonid Brežněv, “ řekl poslanec Alexej Žuravljov.

ON-LINE: Světoví lidři gratulují Bidenovi ke zvolení, Trump se vrací z golfu

Amerika

Podle něj demokrat stále více připomíná sovětského vůdce, jemuž kvůli zdravotním problémům a stáří při projevech nebylo ani rozumět. Situaci v USA pak přirovnal k „pozdnímu“ Sovětskému svazu, kdy u moci byli chřadnoucí starci.

Film Dubček se mění na seriál, Brežněva má hrát Depardieu

Film

Analytik Dmitrij Abzalov připomněl, že „na Rusko byly uvaleny sankce za to, že se někteří zástupci opozice nemohli dostat na volební okrsky jako pozorovatelé“. „Zdá se mi, že se všechno obrátilo naruby. USA by měly nyní uvalit sankce samy na sebe,“ dodal s tím, že „když se něco podobného děje v Bělorusku, pak Američané žádají sankce a nové volby“.

Reklama

Výběr článků

Načítám