Hlavní obsah

U Markéty Fialové je scénář na Štědrý večer jasně daný, večeří se až po rozbalení dárků

Moderátorka Zpráv z regionů na CNN Prima News Markéta Fialová tvrdí, že u nich má Štědrý večer jasně daný scénář již několik generací. Takže do něj nezasahuje, ani jej neupravuje. Užívá si okamžiky vánoční pohody přesně takové, jak je má ráda od dětství.

Foto: Prima FTV

Markéta Fialová

Článek

„Konkrétně Štědrý večer má u nás scénář jasně daný asi už po několik generací. My třeba večeříme až po rozbalování dárků, to aby děti zbytečně nehltaly, a večeři pak protáhneme klidně až do noci. A pořadí chodů je také jasné, ryba v aspiku, polévka, kuba, ryba se salátem a cukroví,” svěřuje se Novinkám Markéta Fialová.

Recepty na štědrovečerní menu jsou u Markéty Fialové také dány a nic se na nich nemění. Například kuba je připravovaný se sádlem ze svatomartinské husy. A ne jinak je tomu i další sváteční dny. „Na Štěpána třeba peču vánoční šunku s hřebíčkem a pomerančem,” dodává.

Vánoční náladu se přitom Markéta snaží doma nabudit co nejdříve. „Takže u nás voní jehličí, svítí svíčky a hrajou koledy opravdu už od první adventní neděle a celkem neradi se jí na Tři krále vzdáváme,” říká.

Helena Vondráčková: Štěstí z toho, že můžu zpívat, pociťuji celý život

Vánoce

A jaké dárky Markétě udělají skutečnou radost? Jak sama říká, u ní vždy zaboduje nová kuchařka, kterou moc ráda poté listuje, či cokoli, z čeho cítí, že darující ví, co má ráda. Ve skutečnosti ale jinak sama raději dává, než dostává.

Do nového roku pak všem přeje hlavně zdraví. „Myslím, že ty poslední dva roky nám všem docela srovnaly žebříčky hodnot. A ono je to vážně tak, že když je člověk zdravý, všechno ostatní už si dokáže zařídit, pokud chce. Tak ať na to máte dost síly a elánu,” vzkazuje všem čtenářům Novinek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám