Hlavní obsah

V krytu pod troskami divadla v Mariupolu zůstává 1300 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ještě více než 1300 lidí zůstává v krytu pod troskami rozbombardovaného mariupolského divadla, jejich osud je neznámý, uvedla v pátek ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denisovová podle agentury Ukrinform.

První záběry rozbombardovaného divadla v MariupoluVideo: Telegram Mariupolnow

 
Článek

„Zatím víme, že bylo evakuováno 130 lidí, ale podle našich údajů je stále více než 1300 lidí v protiatomovém krytu. Modlíme se, aby byli všichni naživu, ale v tuto chvíli o nich nemáme žádné informace,” řekla Denisovová. V krytu jsou převážně ženy a děti.

Před vybombardovaným divadlem byl obří nápis „Děti“. Rusové to ignorovali

Válka na Ukrajině

Záchranné práce nadále pokračují, další podrobnosti ale nejsou známy.

Mariupol obchází smrt a strach

Válka na Ukrajině

V celém Mariupolu je podle Denisovové poškozeno téměř 70 procent domů, což pravděpodobně svědčí o větším počtu úmrtí. „Potřebujeme sem přesunout humanitární pomoc, protože lidé sedí dva týdny ve sklepech bez jídla a vody. Proto je nesmírně důležité, aby došlo k dohodě o předání humanitární pomoci,” uvedla ombudsmanka.

Mariupol je zřejmě nejvíce postiženým městem ruské agrese na Ukrajině. Před dvěma dny Rusko bombardovalo budovu činoherního divadla, pod kterou se nacházel protiatomový kryt.

Z krytu pod troskami divadla v Mariupolu zatím vysvobodili 130 lidí

Válka na Ukrajině

Počet zemřelých civilistů je v Mariupolu dosud neznámý. Podle neoficiálních dat se spekuluje o 2400 mrtvých. Poradce místní samosprávy Pjotr Andrjuščenko ale uvedl, že toto číslo může reálně stoupat až někam k 20 tisícům. Podle OSN je zatím oficiálně potvrzeno úmrtí 816 civilistů po celé Ukrajině od začátku invaze.

Foto: Telegram Mariupolnow

První záběry rozbombardovaného divadla v Mariupolu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám