Hlavní obsah

Z krytu pod troskami divadla v Mariupolu zatím vysvobodili 130 lidí

Kyjev

Z protiatomového krytu pod troskami činoherního divadla v Mariupolu se zatím podařilo zachránit 130 lidí. S odkazem na poslankyni Olgu Stefanyšynovou o tom informovala ukrajinská zpravodajská agentura Ukrinform.

Foto: Twitter Dmytro Kuleba

Fotografii divadla před a po zásahu zveřejnil ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Článek

„Kryt raketový útok vydržel. Asi 130 lidí už bylo zachráněno, tohle je opravdový zázrak. Práce pokračují,” uvedla Stefanyšynová na Facebooku.

Kryt pod mariupolským divadlem odolal výbuchu. Začíná záchrana tisícovky lidí

Válka na Ukrajině

Mariupolské divadlo se stalo terčem ruského útoku ve středu. Výbuchu bomby ale protiatomový kryt pod divadlem odolal. Zatím není známo, zda se na místě nacházejí oběti či zranění.

Ruskou armádu od útoku neodradil ani obrovský nápis „Děti”, který Ukrajinci napsali z obou stran divadla už dva dny před útokem.

Před vybombardovaným divadlem byl obří nápis „Děti“. Rusové to ignorovali

Válka na Ukrajině

Zničena byla nejen budova divadla, ale také vchod do krytu. Podle poslance Serhije Taruty, který jako první informoval o tom, že protiatomový kryt útok vydržel, se uvnitř nachází zhruba 1000 až 1200 lidí.

Ruské ministerstvo obrany popřelo, že by za útokem stála ruská armáda. Agentura Ria Novosti informuje o tom, že podle ministerstva se stal strůjcem útoku krajně pravicový prapor Azov, který je součástí Ukrajinské národní gardy. Rusko prapor považuje za nacisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám