Hlavní obsah

Ukrajinská ombudsmanka obviňuje ruské vojáky z páchání zvěrstev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denisovová obvinila ruské vojáky z páchání zvěrstev na Ukrajincích, a to i na nezletilých. Jako příklad podle listu RBK-Ukrajina uvedla znásilnění čtrnáctileté dívky pěticí vojáků ve městě Buča a znásilnění jedenáctiletého chlapce v témže městě před zraky jeho matky, kterou Rusové přivázali ke stolu, aby vše viděla. Obětí ruských vojáků se stala i dvacetiletá dívka ve městě Irpiň.

Foto: Správa ukrajinských železnic

Následky raketového útoku na nádraží v Kramatorsku

Článek

„Obracím se na komisi OSN pro vyšetřování porušování lidských práv během ruského vpádu na Ukrajinu a na expertní misi, vytvořenou členskými státy Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), aby přihlédli k těmto válečným zločinům Ruské federace na Ukrajině,“ uvedla Denisovová.

Přislíbila, že ruští okupanti, kteří způsobují utrpení nevinným lidem, se v budoucnu neskryjí před odplatou.

EU rozšířila sankční seznam o Putinovy dcery a další vlivné oligarchy

Evropa

Rusko veškeré obviňování ruských vojáků odmítá a navzdory množícím se důkazům a svědectvím popírá, že by ruské jednotky povraždily stovky civilistů ve městě Buča a na dalších místech, které dočasně ovládly.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Jedno z těl v masovém hrobu v Buči

Rusko napadlo Ukrajinu před 44 dny, čímž rozpoutalo největší pozemní konflikt v Evropě od druhé světové války. Invaze si podle odhadů již vyžádala tisíce životů, vojáků i civilistů. OSN dosud potvrdila zabití 1611 civilistů, z toho 131 dětí, ale připouští, že skutečný počet obětí může být mnohem vyšší.

Další příšerné zvěrstvo spáchané Rusy, odsoudil Biden útok v Kramatorsku

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám