Hlavní obsah

Rusové útočí na východě Ukrajiny, větších úspěchů ale zřejmě nedosáhli

Ruští vojáci útočí po celé frontové linii v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, oznámil v sobotu ukrajinský generální štáb. Ruské síly za uplynulý den ale navzdory zvýšené aktivitě významnějších územních zisků nedosáhly, jejich úsilí totiž nadále maří ukrajinské protiútoky, upozornila britská vojenská rozvědka.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Protitankové rozsocháče v ulicích Mariupolu

Článek

Ačkoliv Moskva již ohlásila dobytí strategického přístavu Mariupol u Azovského moře, těžké boje tam pokračují a zpomalují postup ruských vojsk na Donbasu, uvedlo k poznatkům rozvědky britské ministerstvo obrany. Postupu ruských sil brání také skutečnost, že se jim kvůli účinné ukrajinské obraně nepodařilo ovládnout vzdušný prostor ani moře.

Mariupol padl, je v rukou Rusů

Evropa

V oblasti Donbasu ukrajinské jednotky za uplynulý den odrazily osm útoků nepřítele. V Mariupolu jsou ukrajinské síly obklíčeny v ocelárnách Azovstal a pokračuje tam ruské bombardování, a to i ze strategických bombardérů, uvádí generální štáb. K odminování přístavu vyslalo ruské velení ženijní jednotky.

Azovstal je pod ruskou palbou navzdory Putinovu rozkazu. Uvězněným lidem dochází voda i jídlo

Válka na Ukrajině

Ukrajinská média z hlášení armádního velení zdůrazňují, že u Izjumu v Charkovské oblasti byly do bojů nasazeny a již utrpěly ztráty jednotky ruské 64. motostřelecké brigády, jejíž příslušníci jsou podezřelí z válečných zločinů ve městě Buča u Kyjeva.

Putin vyznamenal brigádu z Buče

Válka na Ukrajině

V Buči, kterou Rusové načas okupovali, končí exhumace obětí. Zatím se našla těla 412 zavražděných obyvatel města, informovala v sobotu agentura Unian.

V Buči exhumují těla z masového hrobu. Přeživší poznávají své blízké

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám