Hlavní obsah

Rusko verbuje žoldnéře, nabízí jim 14 tisíc měsíčně, tvrdí Ukrajinci

Kyjev

Rusko verbuje pro své boje na Ukrajině lidi v Sýrii a Libyi. S odvoláním na rozvědku ukrajinského ministerstva obrany o tom v neděli informoval portál RBK Ukrajina. Podle jeho zdroje Rusko nabízí žoldnéřům měsíčně 300 až 600 dolarů (7000 až 14 000 korun).

Foto: Stringer, Reuters

Zničená továrna na boty po ruském náletu v Dněpru

Článek

„Putinovo Rusko otevřelo v oblastech kontrolovaných režimem (syrského prezidenta) Bašára Asada 14 náborových center. Po krátkém výcviku budou bojovníci převezeni z letecké základny Hmímím (v Sýrii) dvěma letadly Tu-134 (pro až 80 pasažérů) a Tu-154 (s kapacitou 180 pasažérů) na ruskou leteckou základnu Čkalovskij v Moskevské oblasti,“ popisuje zpráva rozvědky.

Pojeďte na piknik na Ukrajinu, verbovali v Rusku vagnerovce

Válka na Ukrajině

Rusové podle ní verbují v Damašku, Halabu (Aleppu), Hamě, Rakce a Dajr az-Zauru.

Už získali „tisíce“ Syřanů

V minulých dnech se Rusům podařilo získat „tisíce“ bojovníků ze Sýrie. Jde zejména o členy oddílů nazývaných v Sýrii milice národní obrany. Předpokládá se, že budou bojovat v těžkém dělostřelectvu a budou využiti i jako odstřelovači.

Podobně se Rusko snaží získat pro své boje na Ukrajině lidi i v Libyi.

Putin souhlasí se zapojením dobrovolníků do invaze na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Souhlas se zapojením lidí z Blízkého východu do bojů dal v pátek ruský prezident Vladimir Putin. Ministr obrany Sergej Šojgu řekl, že zájem má 16 tisíc osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám