Hlavní obsah

Na Ukrajinu dorazila Angelina Jolie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do západoukrajinského Lvova přijela americká herečka Angelina Jolie, informují některá ukrajinská média. Herečka přijela na hlavní nádraží ve Lvově přivítat vnitřně vysídlené Ukrajince, kteří přijeli evakuačním vlakem z Pokrovska v Doněcké oblasti, informoval list Kyiv Independent.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Angelina Jolie

Článek

Podle ruské služby BBC se hollywoodská hvězda, která je známá svým zapojením do charitativních projektů, objevila v jedné z místních kaváren.

Podle portálu Gazeta.ua sdílela video s herečkou v kavárně novinářka a bloggerka Maja Pidhorodecká na svém Facebooku, kde záběry mimo jiné okomentovala slovy: „Nic zvláštního. Jen Lvov. Prostě si přišla vypít kávu. Jen Angelina Jolie. Prostě Ukrajinu podporuje celý svět.“

Americká herečka a zvláštní vyslankyně vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) Ukrajinu podpořila krátce poté, co zemi napadly ruské invazní jednotky. Podle ukrajinského serveru nv.ua se Jolie s pracovníky UNHCR podílí na pomoci ukrajinským uprchlíkům.

Média už na konci března informovala o její návštěvě dětské nemocnice v italském Římě, kde leží ukrajinské děti, jež utekly před válkou v rodné zemi. Jolie se dlouhodobě věnuje humanitárním projektům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám