Hlavní obsah

Bidena štve, že ho podřízení pořád opravují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Popularita amerického prezidenta Joe Bidena klesá a demokraté začínají pochybovat o tom, že by se jim v listopadových volbách podařilo uhájit většinu v Kongresu. Kromě hromadících se krizí Bidena trápí skutečnost, že mu podřízení neustále opravují veřejné výroky, čímž podrývají jeho autoritu, zjistila stanice NBC.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden

Článek

Rekordní inflace, vysoké ceny benzínu, ukrajinská krize a nyní masakr v texaské škole, který je další strašlivou připomínkou toho, že se mu nepodařilo přimět Kongres, aby přijal zákon na omezení násilí páchaného střelnými zbraněmi.

Popularita demokratického prezidenta Joe Bidena upadá, podle průběžně aktualizovaného průzkumu agentury Reuters neschvaluje jeho prezidentství hned 59 procent obyvatel, což je vůbec nejvíce od začátku jeho funkčního období. Jak už bývá zvykem, za půl roku se vydají Američané k „midterm“ volbám, aby uprostřed mandátu vystavili vládnoucí garnituře jakýsi průběžný účet.

Mezi nejvlivnějšími lidmi jsou podle Time Zelenskyj, Putin, Biden či Si Ťin-pching

Svět

Podle zjištění stanice NBC amerického prezidenta frustruje chování jeho zaměstnanců, kteří v poslední době neustále v médiích zpřesňují jeho veřejné výroky.

„Svým poradcům řekl, že takzvaná ‚úklidová kampaň‘ ho podrývá a potlačuje jeho autenticitu, která ho původně vytáhla nahoru. A co je horší, posiluje to tvrzení republikánů, že nezvládá velení,“ píše NBC.

Trump se po školním masakru v Texasu smutkem nezdržoval, ihned zaútočil na Bidena

Zahraniční

Pracovníci Bílého domu už několikrát opravovali Bidenova improvizovaná vyjádření, například když při návštěvě Polska konstatoval, že Vladimir Putin „nemůže zůstat u moci“. Po pár minutách jeho podřízení přispěchali s upřesněním, že prezident nevolal po svržení vládce Kremlu a že přístup USA zůstává neměnný.

Prý ho dostatečně nebrání

Prezident se podle televize NBC zlobil, že jeho výroky byly interpretovány jako nepředvídatelné. Vadí mu také, že se ho jeho straničtí kolegové nesnaží v médiích bránit.

Biden odmítl, že by vyzýval ke změně režimu v Rusku. Nemůže zůstat u moci, řekl o Putinovi

Válka na Ukrajině

Mluvčí Bílého domu Andrew Bates se proti zprávě NBC ohradil.

„Jak už jsme několikrát uvedli, žádná vysvětlení prezidentových výroků se nevydávají bez jeho přímého souhlasu,“ uvedl v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám