Hlavní obsah

Americký ministr obrany mluvil se Šojguem. Vyzval k okamžitému příměří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký ministr obrany Lloyd Austin v pátek v telefonickém rozhovoru s ruským protějškem Sergejem Šojguem vyzval k okamžitému příměří na Ukrajině a zdůraznil důležitost udržování komunikačních kanálů. Informoval o tom Pentagon.

Foto: Stringer, Reuters

Americký ministr obrany Lloyd Austin

Článek

Mluvčí Pentagonu John Kirby řekl, že šlo o první rozhovor obou ministrů od 18. února, což bylo ještě před vpádem Ruska na Ukrajinu.

Zelenskyj: Macron jako prostředník selhal

Válka na Ukrajině

Ruská invaze na Ukrajinu trvá od 24. února, ale Moskvě se nepodařilo dosáhnout svých cílů. Například ruský útok na Kyjev byl v březnu odražen díky silnému ukrajinskému odporu.

Moskva, která vpád označuje za „speciální vojenskou operaci“, minulý měsíc vyslala další vojáky na východní Ukrajinu, aby se podíleli na velké ofenzivě; ruské zisky jsou však považovány za malé.

Biden: Putin nemá jak vycouvat, řešíme co s tím

Zahraniční

Americký prezident Joe Biden v pondělí vyjádřil obavy, že ruský prezident Vladimir Putin nemá způsob, jak z války na Ukrajině vycouvat.

Moskva však nijak nenaznačila, že by se chtěla stáhnout, a podle západních tajných služeb hodlá ovládnout rozsáhlá území na východě a jihu Ukrajiny.

Ruská firma přestane od půlnoci dodávat elektřinu do Finska

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám