Hlavní obsah
Dlouhá cesta brambor na náš stůl
Dnes je považujeme za obyčejné jídlo, každý Čech jich sní skoro sedmdesát kilo ročně, přesto se Evropané na brambory dlouho dívali s nedůvěrou. Tuto zčásti...
Mysteriózní přehlídka Jana Černého: Inspiroval se kulisami upířího velkofilmu Nosferatu
JAN SHOW 13, jak nazval známý módní návrhář Jan Černý svou nejnovější přehlídku, se odehrála v neděli v podvečer na svátek všech zemřelých v historickém...
Recept na ribollitu, hustou polévku z Toskánska
Ribollita je víc než jen polévka. Je to pokrm, který v sobě nese chuť venkova, tradici střídmosti a umění využít vše, co dům dal. Tato hustá toskánská...
Ti nejlepší mají dostihy jako práci, my ostatní jako koníčka, říká Lenka Neprašová
Přísně vzato jí do titulu žokejky ještě několik vítězství chybí, ale vzhledem k jejímu mládí a talentu je to jen otázka času. V dostihovém sportu je Lenka...
Teplo od nohou je pohodlné a uspoříte s ním i peníze
Když vstoupíte bosí na podlahu vyhřátou podlahovým topením, okamžitě pochopíte, proč se tato technologie stala hitem moderního bydlení. Tím spíš, když k tomu...
V jedenácti prodělala mrtvici. Do nemocnice se dostala pozdě, dodnes trpí následky
Cévní mozková příhoda se netýká jen starších lidí. Tehdy jedenáctiletá Anna i pětatřicetiletý Jan si jí prošli v době, kdy by ji čekal málokdo. Oba dnes mluví...
Jste beznadějný romantik? Zjistěte, jak to poznáte a co vám kvůli tomu hrozí
Určitá míra romantiky k lásce patří, protože do partnerství vnáší nenapodobitelné kouzlo. Jako se vším se to však ani s romantikou nesmí přehánět. Když je jí...
Podmořský příbytek budoucnosti je hotov. Umožní i týdenní pobyt pod hladinou
To, o čem se dosud psalo především ve vědecko-fantastické literatuře, se stalo realitou. Příbytek určený k dlouhodobějším pobytům hluboko pod mořskou hladinou...
Igor Chmela: Humor je pro mě způsob, jak se nezbláznit
Kromě herectví píše, režíruje, hraje v kapele, fotí a stará se o pražské Divadlo Verze, které spoluzaložil. „Kdybych měl dělat jen herectví, asi by to pro mě...
Vedení kuchyně není pro blbce, říká nejlepší kuchařka světa Ana Roš
Akademie The World’s 50 Best Restaurants prohlásila v roce 2017 Slovinku Anu Roš za nejlepší kuchařku světa, a to navzdory tomu, že tehdy ještě nebyl v zemi...
Postranní panel
Reklama
Reklama









