Článek
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 2 lžíce olivového oleje | 400 g konzervovaných rajčat |
| 1 cibule, nakrájená nadrobno | 200 g kapusty nebo kadeřávku, jemně nakrájené |
| 2 stroužky česneku, nasekané | 400 g vařených bílých fazolí (např. Cannellini) |
| 2 mrkve, nakrájené na kostičky | 200 g staršího chleba, natrhaného na kousky |
| 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky | sůl a pepř dle chuti |
| 4 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky | olivový olej na pokapání |
| 1,5 litru zeleninového vývaru | |

POSTUP:
- V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Restujte je do změknutí. Přisypte mrkev, celer a brambory. Vše krátce orestujte.
- Přilijte zeleninový vývar a přidejte rajčata. Osolte a opepřete. Nechte vařit asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Poté přisypte kapustu, fazole i natrhaný chléb a vařte, dokud se chléb nerozpadne a polévka nezhoustne. Polévku podávejte horkou, pokapanou olivovým olejem.
TIP: Tajná ingredience, která dodá ribollitě bohatší chuť, je kůrka parmazánu – nechte ji v polévce vyvařit.

