Hlavní obsah
Za odborníky musí dojíždět i několik hodin. Péče pro lidi s autismem má v Česku mezery
Podle dat Národního ústavu pro autismus žije v Česku až 200 tisíc osob s poruchou autistického spektra (PAS). Péče, kterou by potřebovaly především děti, je...
Skrytá síla rodinného nátlaku – faktor, který formuje lidskou identitu a sebeúctu
Rodina bývá pro mnohé lidi zdrojem útěchy, sounáležitosti a bezpečí. Pro některé naopak zdrojem velkého tlaku. Na vině bývají často nerealistická očekávání...
Imunoložka Jiřina Bartůňková: Neřešte špinavé dudlíky, ale očkování
Jsme potomky lidí, kteří přežili morové rány a cholery. Přední česká imunoložka Jiřina Bartůňková říká, že právě to je důvod, proč dnes více trpíme alergiemi...
Josef Vágner byl vizionářem zoologických zahrad. V jeho šlépějích jde i vnuk Marián
Když se měl Josef Vágner, ředitel tehdejší Východočeské zoo ve Dvoře Králové nad Labem, vypravit počátkem 70. let do Ugandy, aby tam získal zvířata pro...
Zchátralou chatu z 50. let proměnili na moderní útočiště u jezera
Na první pohled nabízela chata dokonalou idylu u jezera, která však uprostřed kanadských lesů nedaleko Montrealu desítky let chátrala. Majitelé v ní stále...
Jídlo vnímám jako úžasný prostředek pro sdílení a socializaci, říká Anna Grosmanová
Přes léto potkáte foodblogerku Annu Grosmanovou s foťákem na poli. Teď na podzim ji ale hledejte v restauraci. Pořádá totiž kulinářský festival RestaurantWeek.
Staročeské podvodnice - jemné cukroví s neobvyklým kynutím
Staročeské cukroví podvodnice získalo svůj název podle způsobu kynutí těsta, ke kterému dochází pod vodou. Tento neobvyklý postup dodává těstu jedinečnou...
Mlčenlivá Hattie - první žena, která byla demokraticky zvolená do Senátu
Politiky se stranila a doufala v poklidný život. Nakonec ji osud doběhl a Hattie Carawayová se stala první ženou zvolenou do Senátu Spojených států amerických....
Plody podzimu využijte jako šperky interiéru
Rostliny mají široký repertoár triků, které používají, aby k sobě přitáhly pozornost. Jeden z nejpovedenějších předvádějí právě teď. Užijte si poslední týdny...
Šéfkuchaři radí, jak doma upéct tu nejlepší svatomartinskou husu. Solí a kmínem nešetřete
Když už investujete do svatomartinské husy, chcete, aby byl výsledek dokonalý – křehký, šťavnatý a s krásně zlatavou kůží. Zeptali jsme se šéfkuchařů, jak toho...
Postranní panel
Reklama
Reklama









