Hlavní obsah
Alternativy rybí polévky na štědrovečerní stůl: recepty na hrachovku, houbovku a zelňačku
Tradiční staročeská polévka, jak se rybí variantě často přezdívá, se na štědrovečerním menu objevuje už více než sto let. Vaří se tradičně z kapra. Ne každému...
Svatomartinská husa - recept a tradice spjaté s touto pochoutkou
Na sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od...
Staročeské podvodnice - jemné cukroví s neobvyklým kynutím
Staročeské cukroví podvodnice získalo svůj název podle způsobu kynutí těsta, ke kterému dochází pod vodou. Tento neobvyklý postup dodává těstu jedinečnou...
Šéfkuchaři radí, jak doma upéct tu nejlepší svatomartinskou husu. Solí a kmínem nešetřete
Když už investujete do svatomartinské husy, chcete, aby byl výsledek dokonalý – křehký, šťavnatý a s krásně zlatavou kůží. Zeptali jsme se šéfkuchařů, jak toho...
Recept na husí kaldoun, sváteční svatomartinskou polévku z drůbků
Kaldoun je poctivá slavnostní polévka, ve které zužitkujete droby, konce křídel i všechny odřezky ze svatomartinské husy. Voní máslem a muškátovým oříškem...
Vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky podle Josefa Maršálka
Pařížské rohlíčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Vyžadují sice trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Rohlíčky jsou křehké, plněné...
Králík jako od babičky: čtyři recepty plné chuti
Králičí maso je libové, lehce stravitelné a obsahuje spoustu bílkovin. Hodí se při dietách a ocení ho i ti s citlivějším zažíváním. Dá se připravit na tisíc...
Svatomartinské rohlíčky: recepty na tvarohové, máslové či kynuté těsto
Svatomartinské hody se neobejdou nejen bez dobré české husy, ale také mladých vín a sladké tečky v podobě svatomartinských rohlíčků.
Recept na ribollitu, hustou polévku z Toskánska
Ribollita je víc než jen polévka. Je to pokrm, který v sobě nese chuť venkova, tradici střídmosti a umění využít vše, co dům dal. Tato hustá toskánská...
Nenápadná surovina s velkým efektem. Strouhanku lze využít od salátů po dezerty
Nad strouhankou v kuchyni obvykle nijak zvlášť nepřemýšlíme. Vytáhneme ji nanejvýš při obalování řízků nebo když potřebujeme zahustit masovou směs na sekanou....
Postranní panel
Reklama
Reklama









