Hlavní obsah

Takhle přežívají karanténu boháči

Novinky, nčs

Většina „běžných” smrtelníků se musí vyrovnávat s nucenou karanténou mezi čtyřmi zdi svého příbytku. Pochopitelně se však na světě najdou lidé, kteří jsou si jaksi rovnější a během pandemie si dopřávají pořádnou porci nadstandardu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokud vás nudí trávit nucenou karanténu doma a máte dostatečné prostředky na to, abyste se mohli porozhlédnout po jiném řešení, nabízejí se tipy od majetných lidí z celého světa, kteří plánují, co dělat v případě eskalace současné situace.

Soukromý ostrov

Jedním z „nejjednodušších” řešení, jak se vyhnout pandemii nového koronaviru, je prostý útěk z civilizace. Nabízejí se soukromé ostrovy, kde v případě dostatečného materiálního zajištění najdete bezpečné útočiště. Jak ale dokládá příběh dvou novomanželů, kteří byli během líbánek uvězněni v luxusním resortu na Maledivách, nemusí to ale být vždy procházka růžovým sadem.

Na jedinečné líbánky v době koronavirové novomanželé jen tak nezapomenou

Koronavirus

Život na jachtě

Další možností, jak se vyhnout případné nákaze, je žít nějaký čas na jachtě. Jennifer Saiaová, ředitelka společnosti, která nabízí právě charterové plavby na luxusních jachtách, uvedla, že záložní plány boháčů směřují právě tímto směrem. „Jeden z našich klientů, bývalý šéf telekomunikační společnosti, má jako záložní plán plavbu na Bahamy,” uvedla pro New York Times Saiaová.

Privátní lety

Abyste se vůbec někam dostali, budete pravděpodobně potřebovat soukromé letadlo. Mezinárodní letiště omezují provoz, běžné linky prakticky nelétají. Nejvyšší čas si rezervovat například některý z Dreamlinerů a vydat se, kam vás srdce táhne. Připravte se, že budete muset sáhnout hodně hluboko do kapsy. Soukromý let z New Yorku do Londýna vyjde zhruba na 140 tisíc dolarů (3,5 milionu korun).

Podívejte se dovnitř nejluxusnějšího Dreamlineru

Muži

Infuze na míru

Nejlepší obranou proti virům je prevence. Pochopitelně začíná u důkladného mytí rukou, pokud máte nějaké prostředky navíc, můžete ale využít například i služeb luxusních zdravotnických služeb. Londýnský soukromý klub London’s Arts Club nabízí svým členům infuzi na míru. Do těla se vám tak dostane směs vitaminů, zinku či aminokyselin a budete se ihned cítit jako rybička. Samozřejmě ale také budete o podstatnou sumu lehčí. Roční členství v klubu včetně všech procedur vyjde na 18 tisíc liber (550 tisíc korun).

Podobnou službu nabízí klientům i newyorská soukromá poliklinika Sollis Health. Vlastní odvětrávaná místnost s ložnicí, kuchyní, dostatečnou zásobou léků a zdravotnických pomůcek vám v době pandemie poskytne nebývalé pohodlí.

Soukromé vzdělávání

Pokud nechcete myslet pouze na sebe, ale záleží vám i na vzdělání vašich dětí, pak existuje možnost nejlepších soukromých vzdělávacích kurzů, které mohou být vítaným zpestřením v době, kdy se uzavřely školy. Nevýhodou je, že tito „super učitelé” si účtují zhruba 300 dolarů (7500 korun) za 45minutovou lekci. Takoví učitelé jsou najímáni vesměs zajištěnými rodinami, které chtějí svoje děti připravit například na příjímací zkoušky na prestižní univerzity.

O ponorkové nemoci ví svoje. Teď radí, jak zvládnout karanténu

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám